Jucătorii echipei Germaniei vor purta banderole negre cu Irlanda în memoria lui Helmut Haller

Jucătorii echipei Germaniei vor purta banderole negre, vineri seară, la meciul din preliminariile CM-2014 cu Irlanda, în memoria primului marcator al finalei CM din 1966, Helmut Haller, decedat, joi, la 73 de ani, a anunţat federaţia germană (DFB).

92 afișări
Imaginea articolului Jucătorii echipei Germaniei vor purta banderole negre cu Irlanda în memoria lui Helmut Haller

Jucătorii echipei Germaniei vor purta banderole negre cu Irlanda în memoria lui Helmut Haller (Imagine: MediafaxFoto / AFP)

DFB a prevăzut un minut de reculegere, marţi, la Berlin, înainte de celălalt meci din preliminarii, cu Suedia.

Haller a încetat din viaţă, joi, la Augsburg, din cauza unei infecţii pulmonare.

El a marcat în minutul 12 primul gol al finalei din 1966, pe Wembley, câştigată de Anglia, scor 4-2, în faţa Germaniei.

Internaţional de 33 de ori, între 1958 şi 1970, autor a 13 goluri în echipa naţională, din care şase la CM-1966, el a câştigat trei titluri de campion al Italiei, cu Bologna şi Juventus.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici