Jucătorul de baseball Manny Ramirez a fost suspendat 50 de meciuri, pentru dopaj

Jucătorul american de baseball Manny Ramirez a fost suspendat pentru 50 de meciuri, deoarece a fost depistat pozitiv, a anunţat, joi, Major League Baseball (Liga nord-americană de baseball), informează AFP.

1 afișare

Suspendarea se aplică cu efect imediat pentru jucătorul echipei Los Angeles Dodgers.

Ramirez (37 de ani) este unul dintre cei mai cunoscuţi jucători din Major League, el câştigând cu formaţia sa cele 13 meciuri disputate în acest sezon pe teren propriu.

Manny Ramirez devine, astfel, primul jucător de renume suspendat în virtutea noii politici antidoping pusă în practică de MLB în 2006.

Potrivit presei americane, Ramirez a declarat că nu a folosit steroizi, el luând un medicament ce conţinea o substanţă interzisă. Potrivit unor surse din cadrul MLB, jucătorul ar fi folosit un medicament pentru fertilitate - HCG (human chorionic gonadotropin). HCG este un produs cunoscut printre cei care folosesc steroizi, deoarece poate ascunde efectele secundare ale folosirii unor droguri. Atunci când se renunţă la consumul de steroizi, corpul poate înceta să mai producă testosteron, iar, la barbaţi, HCG este folosit pentru a stimula celulele Leydig să producă testosteron.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici