Judecarea recursurilor făcute de Corpodean, Savaniu şi Lică, amânată

Curtea de Apel Piteşti a amânat, luni, la solicitarea avocaţilor apărării, judecarea recursurilor introduse de arbitrii Sorin Corpodean şi Marcel Savaniu şi de vicepreşedintele autosuspendat al CCA, Marcel Lică, la măsura arestării preventive.

19 afișări
Imaginea articolului Judecarea recursurilor făcute de Corpodean, Savaniu şi Lică, amânată

Sorin Corpodean, Marcel Savaniu şi Marcel Lică

Avocaţii celor trei au cerut amânarea judecării recursurilor invocând lipsa la dosar a rapoartelor de observare a meciurilor disputate de FC Argeş, documente pe care procurorii DNA Piteşti ar fi trebui să le depună.

Magistraţii Curţii de Apel Piteşti au admis solicitarea avocaţilor şi au stabilit pentru marţi la ora 12.00 termenul pentru judecarea recursurilor.

Arbitrii Sorin Corpodean şi Marcel Savaniu şi vicepreşedintele autosuspendat al CCA, Marcel Lică, au plecat, luni, în jurul orei 12.15, de la Curtea de Apel Piteşti, întorcându-se în arestul Poliţiei Judeţene Argeş.

Arbitrii Marcel Savaniu şi Sorin Corpodean şi vicepreşedintele autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Marcel Lică, au fost arestaţi preventiv, joia trecută, pentru 29 de zile, de Tribunalul Argeş, sub acuzaţia de luare de mită. Avocaţii apărării au declarat recurs la decizia de arestare preventivă.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în 23 decembrie 2008, arbitrul Sorin Corpodean a acceptat oferta făcută de Liviu Ilie Făcăleaţă, arestat în acelaşi dosar, de a primi bani şi bunuri, iar o zi mai târziu a primit de la acesta suma de 15.000 de dolari americani, precum şi bunuri. Banii şi bunurile i-au fost remise lui Corpodean pentru prestaţia din partida FC Argeş Piteşti - SC Sporting Club S.A. Vaslui (partidă desfăşurată în data de 19 octombrie 2008) şi pentru ca, în calitate de arbitru de fotbal al meciurilor din Liga I, să avantajeze prin arbitraj echipa FC Argeş Piteşti în meciurile viitoare.

Totodată, banii i-au fost daţi lui Corpodean şi pentru a acorda o eventuală protecţie acestei echipe în cazul în care ar fi fost numit preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul Federaţiei Române de Fotbal.

De asemenea, în 22 noiembrie 2008, în calitate de arbitru asistent, desemnat de Federaţia Română de Fotbal – Comisia Centrală a Arbitrilor, la meciul FC Argeş Piteşti - Oţelul Galaţi (partidă desfăşurată în 23 noiembrie 2008, în municipiul Piteşti, în Liga I), arbitrul Marcel Savaniu a acceptat să primească suma de 3.000 de dolari pentru a favoriza la meciul respectiv echipa gazdă, FC Argeş Piteşti, ofertă formulată de Liviu Făcăleaţă, din dispoziţia finanţatorului echipei, Gheorghe Cornel Penescu.

În aceeaşi cauză, în 22 noiembrie 2008, în calitate de observator desemnat de Federaţia Română de Fotbal la meciul FC Argeş Piteşti - Oţelul Galaţi (partidă desfăşurată în 23 noiembrie 2008 în municipiul Piteşti), vicepreşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) Marcel Lică i-a cerut lui Liviu Făcăleaţă suma de 3.000 de dolari pentru a întocmi un raport de observare favorabil echipei FC Argeş Piteşti. Din această sumă, Lică a primit 2.000 de dolari, banii fiindu-i daţi de Liviu Făcăleaţă, din dispoziţia lui Cornel Penescu.

Conform DNA, celor trei le-au fost aduse la cunoştinţă acuzaţiile.

În acelaşi dosar se fac investigaţii penale pentru fapte de corupţie atât faţă de Gheorghe Penescu, Liviu Făcăleaţă, Gheorghe Constantin şi Cristian Libertatu, aflaţi, din 14 aprilie, în arest preventiv pentru o perioadă de 29 de zile, cât şi faţă de alte persoane, mai preciza DNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici