Justin Ştefan, secretar general al LPF, critică prestaţia României din meciul cu Insulele Feroe: Am fost la un pas de o ruşine naţională

Justin Ştefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a criticat în termeni duri prestaţia României din meciul cu Insulele Feroe, disputat sâmbătă seara, scor 3-0, în preliminariile EURO 2020.

376 afișări
Imaginea articolului Justin Ştefan, secretar general al LPF, critică prestaţia României din meciul cu Insulele Feroe: Am fost la un pas de o ruşine naţională

Justin Ştefan, secretar general LPF, critică prestaţia României din meciul cu Insulele Feroe: Am fost la un pas de o ruşine naţională

De asemenea, Ştefan şi-a îndreptat atacul şi către Federaţia Română de Fotbal, întrebând "cât mai acceptăm un management care de fapt nu a adus niciun plus de valoare fotbalului românesc?".

"Când îţi arde mai mult de imagine decât de sport, ajungi să te chinuieşti şi cu Insulele Feroe. E de râs că am ajuns să tremurăm constant în faţa unor echipe mici. Am fost la un pas de o ruşine naţională. Să nu ne luăm dupa scor, deoarece este unul mincinos. A venit timpul să spunem adevărul asupra situaţiei dramatice în care se găseşte fotbalul românesc, să nu mai tratăm cu mănuşi managementul de la FRF, să nu mai înghiţim poveşti precum promovarea fotbalului feminin, succesul debordant al regulii U21 sau protestul faţă de Iran, branduiri şi rebranduiri la nivelul FRF sau al Ligii a 2-a ori a 3-a. Fotbalul românesc este la pământ, percepţia fanilor asupra fenomenului este profund negativă, stadioanele sunt deplorabile, iar performanţele rămân doar un accident într-o strategie de dezvoltare, de fapt, inexistentă. Vorbe, forme fără fond şi multe realizări la hectar, bifate doar ca să fie bifate, dar care nu vor produce rezultate sportive. Un fotbal trist, fara direcţie şi fără viitor. Rămân câteva întrebări: Cât mai acceptăm un management care de fapt nu a adus niciun plus de valoare pentru fotbalul românesc? Când incepem să vorbim serios despre viitorul fotbalului românesc? Când vom avea un plan pentru a nu ajunge cu totul la periferia fotbalului european? Tăcerea înseamnă complicitate, iar eu începând de azi voi vorbi despre tot ceea ce se întâmplă în fotbalul românesc, cu subiect şi predicat, cu cifre, cu probe, cu curaj şi cu dorinţa unei schimbări reale", a scris Justin Ştefan, pe pagina sa de Facebook.

Mesajul secretarului general al LPF vine după meciul Insulele Feroe-România, din preliminiariile EURO 2020. Tricolorii s-au impus cu 3-0, la Torshavn, însă reuşitele au văzut târziu. Au marcat George Puşcaş (74'), Alexandru Mitriţă (83') şi Claudiu Keşeru (90+4').

După şapte meciuri disputate în grupa F de calificare la EURO 2020, România ocupă locul 3, cu 13 puncte. Lider este Spania, cu 19 puncte, fiind urmată de Suedia, care are 14 puncte. Următorul meci al tricolorilor este programat marţi, pe Arena Naţională, contra Norvegiei.

Taguri:
justin ştefan,
lpf,
frf

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici