Juventus, acuzată că ar fi încălcat regula fair-play-ului financiar

Campioana ultimelor 7 ediţii ale campionatului italian, Juventus Torino, se află într-o situaţie neplacută după transferurile făcute în această vară.

850 afișări
Imaginea articolului Juventus, acuzată că ar fi încălcat regula fair-play-ului financiar

Juventus, anchetată de UEFA. Echipa italiană ar fi încălcat regula fair-play-ului financiar

Mai precis, din sezonul 2018/2019, raportul veniri-plecări ale unei echipe nu trebuie să depăşească o balanţă negativă de 100 milioane de euro. Potrivit transfermarkt, Juventus a cumpărat în această vară jucători în valoare totală de aproximativ 257 de milioane de euro, transferul lui Cristiano Ronaldo costând aproape jumătate din suma totală cheltuită de italieni în această vară (117 milioane de euro). La capitolul plecări, Juventus stă foarte prost. Cu mulţi jucători împrumutaţi la diverse echipe, dar si cu jucători vânduţi, unde suma maximă obţinută este de 35 de milioane de euro pe Mattia Caldara, cumpărat de AC Milan, Juventus a adunat un profit de nici 100 de milioane de euro.

Dupa două finale UCL pierdute în 4 ani, italienii par hotărâţi să triumfe din a 3-a încercare în acest deceniu. Cu venirea lui Cristiano Ronaldo, cel mai scump jucatător transferat de gruparea din Torino, visul pare din ce în ce mai realizabil. Problema este că Juventus, daca are pretenţia să câştige toate trofeele interne, dar şi cea mai prestigioasa competiţie intercluburi, nu-şi permite să vândă jucători importanţi, mai ales că s-a format un nucleu important de jucători, care cu greu pot fi lăsaţi să plece.

Juventus debutează în noul sezon Uefa Champions League, miercuri, în deplasare, de la 22:00, împotriva Valenciei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici