Kamara: Colţescu a fost cel mult nepoliticos spunând „Ăla", dar nu rasist

„Numele meu e Kamara şi sunt de 16 ani component al trupei ALB NEGRU. Oare am voie să mai spun aşa?”, îşi începe Kamara Ghedi „Scrisoarea către pământeni” în care afirmă că Sebastian Colţescu a fost cel mult nepoliticos şi nesăbuit spunând „Ăla", dar nicicum nu a fost rasist.

1279 afișări
Imaginea articolului Kamara: Colţescu a fost cel mult nepoliticos  spunând „Ăla", dar nu rasist

Sursă foto: Facebook/ Kamara Ghedi

„Scrisoare deschisă către pământeni... Bună să vă fie inima, Numele meu e Kamara şi sunt de 16 ani component al trupei ALB NEGRU. Oare am voie să mai spun aşa? Odată cu <Timpul>, am învăţat să nu mai reactionez la cald. Cumva am stat o zi în plus să analizez bine situaţia. Dragi pământeni, sper că nu este o jignire că vă spun aşa. Pesemne că trăim într-o Galaxie şi unii s-ar simţi jigniţi că sunt numiţi <Pământeni> şi nu <Galaxieni>. Cred că toată problema asta cu politically corect (politic corect...suna ca naiba oricum) se duce în cealaltă extremă. Black în limba română înseamnă Negru, cel puţin aşa era la ultima verificare. Sebastian Colţescu, Omul cel mai pus la colţ în momentul de faţă, a folosit cuvântul <Negru> la un meci de fotbal din Champions League. Sebastian Colţescu a fost cel mult Nepoliticos şi Nesăbuit spunând <Ăla>, dar nicicum nu cred că a fost Rasist. Bine, nu ştiu ce a fost în sufletul lui, dar faptele confirmă spusele mele”, scrie pe Facebook Kamara Ghedi.

El motivează că Sebastian Colţescu nu a spus „Negro”, care în spaniolă e o înjurătură, a spus „Negru”, care în engleză se traduce Black.

„Ca o mică poveste, când am ajuns în Africa, copiii îmi spuneau pe strada: <Tubabu>, adică <Om Alb>, şi fugeau. Dar nu erau rasişti. Erau doar miraţi să mă vadă. Şi culmea, nu sunt nici Alb şi nici Negru. Am voie să zic ALB NEGRU? Să ne întelegem din capul locului, când am ales numele trupei, ideea noastră a fost să unim Alb cu Negru. Să fie o simbioză. Sunt prieten cu Andrei de 18 ani şi am ales acest nume în mod conştient şi asumat pentru a spune că Nimic nu ne desparte şi că suntem egali, chiar dacă suntem diferiţi. Şi poate nu mă credeţi, însă nu am pornit nicio clipă la culoarea pielii. Mai mult a fost o chestiune culturală. Anul acesta am mai luat doi componenţi ca noi în trupă. Ralflo & Rareş şi povestea trupei continuă. Care trupă? Cum care trupă. ALB NEGRU, Domnule. Am voie să spun ALB NEGRU?”, adaugă Kamara.

El spune că joacă în Naţionala Artiştilor Fotbalişti de 18 ani.

„Tricolorul nostru, am purtat de nenumărate ori chiar banderola de Căpitan. Dovadă că România e o Ţară Multiculturală care trăieşte în armonie. Mai sunt ieşiri din decor ca pretutindeni în lume, dar nu e cazul acum. Sebastian Colţescu nu merită acest tratament şi nici noi cu el. Am reprezentat România alături de Todomondo cu o piesă în 6 limbi diferite. Încă o dovadă cât de colorată şi multiculturală e ţara noastră. Nimeni nu a făcut aşa ceva la un Concurs Internaţional de Muzică. Ca români am fost jigniţi de nenumărate ori în Sport şi nu s-a luat atitudine. Prima greşeală ne revine, pentru că niciodată nu am ripostat, ne-a fost jignită Naţionala de Fotbal în nenumărate rânduri şi pe vremea Generaţiei de Aur şi acum câţiva ani la Euro. A fost jignită Simona Halep, câteva echipe de club din ţară în competiţile Europene, dar în afară de o ştire la Tv, nicio reacţie oficială, nicio luare de poziţie. În 2016, am făcut un video în acest sens, despre un prezentator francez care a jignit Naţionala noastră de Fotbal, am atras atenţia şi tot nimic. A fost o scânteie care nu a aprins nimic în Spiritul Colectiv. Acum e călcat în picioare Sebastian Colţescu care a greşit în alegerea cuvintelelor, nu s-a gândit pe moment de asemanarea unor expresii cu semnificaţii diferite în limbii diferite. <Verdictul> meu, el nu a fost Rasist. Şi o spun eu, Kamara, component al trupei ALB NEGRU, de 16 ani încoace. Am voie să spun ALB NEGRU?”, conchide Kamara Ghedi.

Arbitrul român Sebastian Colţescu este acuzat de rasism, după ce a folosit cuvântul „negru” la adresa unei persoane din staff-ul tehnic al echipei Istanbul Başakşehir. Partida de fotbal dintre PSG şi Istanbul Başakşehir, contând pentru etapa a IV-a a Grupei H din Liga Campionilor, s-a întrerupt.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici