Karolina Pliskova, o jucătoare aflată în ascensiune

Karolina Pliskova, 22 de ani, locul 18 WTA, adversara Simonei Halep din finala de la Dubai, este o jucătoare aflată în ascensiune în ultimii doi ani, perioadă în care ea a obţinut cele mai bune performanţe din carieră, ce au ajutat-o să intre în Top 20 WTA.

546 afișări
Imaginea articolului Karolina Pliskova, o jucătoare aflată în ascensiune

Karolina Pliskova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sportiva cehă, aflată la cea mai bună clasare, a câştigat trei turnee WTA, la Seul, Linz (ambele în 2014) şi la Kuala Lumpur (2013), şi a mai disputat alte patru finale, la Sydney (2015), Pattaya City, Nürnberg şi Hong Kong (toate trei în 2014).

Karolina Pliskova a câştigat Australian Open la juniori, în 2010, şi a obţinut 1,5 milioane de dolari din premii. Ea are o soră geamănă, Kristyna Pliskova, de asemenea jucătoare de tenis, acum pe locul 137 WTA. Ele evoluează împreună la dublu, având trei titluri şi o finală în palmares.

Pliskova, cap de serie numărul 17, a reuşit, vineri, calificarea în premieră în ultimul act al unui turneu important, de categorie Premeir 5, după victoria înregistrată, cu scorul de 6-4, 5-7, 7-5, în faţa sportivei spaniole Garbine Muguruza, locul 24 WTA.

La Dubai, jucătoarea antrenată de fostul tensimen ceh Jiri Vanek le-a mai eliminat pe rusoaica Anastasia Pavliucenkova, locul 40 WTA, cu scorul de 6-2, 6-4, în turul I, şi pe compatrioata sa Barbora Zahlavova Strycova, locul 22 WTA, cu scorul de 6-4, 6-2, în manşa secundă.

În optimi, Pliskova a trecut de Ana Ivanovici din Serbia, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 4, cu scorul de 6-2, 4-6, 6-4, apoi de o altă conaţională, Lucie Safarova, locul 15 WTA şi cap de serie numărul 11, cu scorul de 3-6, 7-6 (5), 6-1.

Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 1, s-a calificat în finala turneului de categorie Premeir 5 de la Dubai, după ce a învins-o, vineri, cu scorul de 2-6, 6-1, 6-1, pe daneza Caroline Wozniacki, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 3.

Ultimul act al turneului de la Dubai, Simona Halep - Karolina Pliskova, este programat sâmbătă, de la ora 17.00. Învingătoarea va primi 900 de puncte WTA şi 456.000 de dolari, iar învinsa 585 de puncte WTA şi 227.860 de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici