Kartingul, un sport potrivit pentru oricine, indiferent de vârstă sau ocupaţie

  • Cel mai mare circuit de karting din Europa de est se află la Tunari
  • Karturile de curse pot ajunge la viteze de peste 160 km/h
  • Cursele de karturi pot avea între 4 şi 20 de ture
537 afișări
Imaginea articolului Kartingul, un sport potrivit pentru oricine, indiferent de vârstă sau ocupaţie

Kartingul e pentru toţi

La noi în ţară, kartingul a apărut între anii 1966-1968, iar în zilele noastre, românii de toate vârstele continuă să aleagă să se dea cu kartul.

În 2020 în România, sunt 28 de piloţi de karting licenţiaţi la seniori şi 17 la juniori. Fie că se antrenează ca să facă performanţă sau o fac pentru relaxare, un lucru este sigur, distracţia pe circuit este mereu maximă.

„Nu contează dacă ai carnet sau ai o maşină de sute de cai putere. Cartingul la noi la circuit diferă de tot ce se întâmplă pe autostradă, în oraş sau orinde te-ai afla cu maşina”, a explicat Barbu Mihai, managerul circuitului de la Tunari.

În ceea ce îi priveşte pe cei care ajung pe circuit, aceştia sunt „de la copii până la grupuri de corporatişti care vin să se distreze după birou la noi, dar şi copii cu familia, cu părinţii să se distreze în weekenduri sau după o zi obositoare a părintelui după ce a terminat munca”.

Chiar dacă preţurile sunt puţin mai mari, familiile, grupurile de prieteni sau colegii de serviciu continuă să aleagă să dea ture cu kartul în timpul liber chiar dacă au sau nu experienţa şofatului.

„Da, am fost campion în 2019 şi acum mă antrenez pentru WSK, campionatul din Italia. Se poate ajunge la un nivel înalt şi cu un buget relativ mediu, dar consider totuşi că e un sport scump pentru oricine”, spune Andrei Pielescu, unul dintre piloţii profesionişti de karting din România.

„În momentul în care te-ai urcat în kart şi ai plecat pe circuit, te elliberezi de toate problemele pe care le-ai avut în ziua sau în săptămâna respectivă”, conchide Mihai Barbu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici