Kassai: Nu s-a discutat despre schimbarea sistemului competiţional

Secretarul general al FRF, Adalbert Kassai, a declarat, luni, că nu s-a discutat niciun moment despre schimbarea sistemului competiţional deşi, în urmă cu o săptămână, preşedintele Mircea Sandu a afirmat că "ar fi frumos un sistem competiţional play-off, play out".

9 afișări
Imaginea articolului Kassai: Nu s-a discutat despre schimbarea sistemului competiţional

Kassai: Nu s-a discutat despre schimbarea sistemului competiţional (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Nu s-a discutat niciun moment schimbarea sistemului competiţional, aşa cum s-a speculat în presă", a spus Kassai după întâlnirea de la Cluj-Napoca dintre zece membri ai FRF şi reprezentanţii cluburilor din primele trei ligi şi ai AJF-urilor din zona Ardealului.

Kassai a regretat absenţa preşedintelui Mircea Sandu de la întâlnirile cu cluburile din Ardeal. "Este al patrulea an de când organizăm astfel de întâlniri în teritoriu pentru a vedea care sunt problemele ridicate de membrii afiliaţi. Programul nu are niciun iz electoral. Din păcate, lipseşte căpitanul nostru de echipă Mircea Sandu care se află în recuperare după nişte probleme bine cunoscute", a mai spus el.

În opinia lui Kassai, Constantin Iacov nu ar putea conduce Federaţia Română de Fotbal. "Iacov a condus şi el vreo două-trei luni un club, l-a falimentat, şi acum vrea să conducă o asociaţie de cluburi. Nu cred că are rost să ne coborâm la nivelul lui", a menţionat Kassai.

Printre reprezentanţii FRF de la întâlnirea cu reprezentanţii cluburilor din Ardeal s-au numărat, pe lângă Adalbert Kassai, Ionuţ Lupescu, Miodrag Belodedici, Vasile Avram, Patriţiu Abrudan, Dumitru Mihalache, Mircea Rădulescu şi Viorel Duru.

Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, consideră că efectele crizei economice vor mai apărea şi în fotbal. "Membrii afiliaţi au ridicat probleme legate de criza finanaciară care cred că va avea repercursiuni mai ales asupra cluburilor care au aruncat în stânga şi în drepata cu salarii uriaşe şi nu şi-au asigurat un buget din sponsorizări din marketing. Sunt probleme destul de mari, nu ne ridicăm la nivelul economic al Germaniei dar nu suntem nici într-o situaţie ca Albania de exemplu ca să nu le putem rezolva. Le-am transmis cluburilor care vor să evolueze în cupele europene că trebuie să îndeplinească condiţiile de licenţiere ale UEFA altfel nu vor avea drept de participare", a spus Lupescu.

Lupescu crede că acuzele adresate de Iacov la adresa reprezentanţilor FRF au doar un caracter electoral. "Cred că FRF a fost foarte transparentă în ultimii patru ani, s-au prezentat toate bilanţurile financiare iar acuzele domnului Iacov au doar un caracter electoral", a mai spus el.

Preşedintele CFR Cluj, Iuliu Mureşan, prezent la întâlnire, crede că Mircea Sandu va câştiga detaşat alegerile FRF. "Mircea Sandu e un scut între influenţele negative apărute în anii 90, Federaţia Română şi cluburi. La cum îmi dau eu seama cred că el va câştiga cu 235 de voturi. Nu poţi să stai toată viaţa în afara fenomenului şi apoi să te gândeşti că vrei să candidezi la FRF", a spus Mureşan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici