Kawasaki a confirmat retragerea din CM de motociclism viteză

Constructorul Kawasaki a anunţat, vineri, că din 2009 nu va mai participa la Campionatul Mondial de motociclism viteză (MotoGP), confirmând astfel informaţiile apărute, la sfârşitul lunii decembrie, în cotidianul spaniol El Mundo Deportivo.

44 afișări
Imaginea articolului Kawasaki a confirmat retragerea din CM de motociclism viteză

Kawasaki a confirmat retragerea din CM de motociclism viteză (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Grupul Kawasaki Heavy Industries (KHI) a precizat că doreşte astfel să-şi reducă cheltuielile, pentru a putea depăşi criza economică.

"Efectul crizei financiare din economia mondială este mare şi credem că va fi necesară o perioadă înainte de revenire. Am considerat necesară revizuirea distribuirii resurselor noastre financiare şi am decis să renunţăm la participarea în Moto GP începând din 2009", se arată într-un comunicat al KHI.

Potrivit unui responsabil al grupului, Kawasaki cheltuia în Moto GP aproximativ 32 de milioane de euro în fiecare an.

Citeşte şi:

Kawasaki se retrage din Campionatul Mondial de motociclism viteză (presă)

Honda şi-a anunţat retragerea din Formula 1

Subaru se retrage din Campionatul Mondial de Raliuri

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici