Kim Yu-na, medalie de aur în proba individuală feminină la CM de patinaj artistic

Patinatoarea Kim Yu-na, din Coreea de Sud, a devenit, sâmbătă, campioană mondială, devansându-le pe canadianca Joannie Rochette şi pe japoneza Miki Ando, în competiţia disputată la Los Angeles (SUA), informează AFP.

5 afișări

Kim a devenit prima femeie care a totalizat peste 200 de puncte, doborând recordul japonezei Mao Asada (199,52 puncte, în 2006).

"Nu mă preocupă cele 200 de puncte. Am realizat o bună performanţă. Visam să devin campioană mondială şi am reuşit", a spus Kim Yu-na, înainte de a plânge la festivitatea de premiere, unde imnul naţional al ţării sale a fost cântat de o bună parte a publicului, format din compatrioţi ai noii campioane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici