Kimi Raikkonen va evolua în Campionatul Mondial de Raliuri

Finlandezul Kimi Raikkonen, campion mondial în Formula 1 în 2007, va pilota un Citroën C4 WRC, în 12 etape ale Campionatului Mondial de Raliuri din sezonul viitor, în cadrul Citroën Junior Team.

15 afișări
Imaginea articolului Kimi Raikkonen va evolua în Campionatul Mondial de Raliuri

Kimi Raikkonen va evolua în Campionatul Mondial de Raliuri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Raïkkonen îl va avea copilot pe compatriotul său Kaj Lindstrom, care mult timp a făcut echipă cu multiplul campion mondial Tommi Makinen şi va fi coechipier cu Sebastien Ogier, campionul mondial Junior-WRC 2008.

"Mi-am dorit mereu să evoluez în Campionatul Mondial de Raliuri. Acum am oportunitatea de a conduce un Citroen C4, este o nouă provocare, extrem de interesantă. Deocamdată am încheiat un acord pe un an şi apoi vom vedea ce va fi", a afirmat Raikkonen.

Raikkonen, în vârstă de 30 de ani, a părăsit Ferrari după venirea lui Fernando Alonso şi nu a reuşit să ajungă la un acord cu McLaren.

Pasionat de raliu, Raikkonen a pilotat un Fiat Abarth Grande Punto, la Raliul Finlandei în această vară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici