Kimiko Date-Krumm, cea mai în vârstă jucătoare calificată în turul 3 la Wimbledon

Sportiva japoneză Kimiko Date-Krumm (42 de ani) a devenit, joi, după victoria din meciul cu Alexandra Cadanţu, cea mai în vârstă jucătoare calificată în al treilea tur al turneului de la Wimbledon, de la începutul erei Open, la 17 ani de la precedenta sa prezenţă la acest nivel.

146 afișări
Imaginea articolului Kimiko Date-Krumm, cea mai în vârstă jucătoare calificată în turul 3 la Wimbledon

Kimiko Date-Krumm, cea mai în vârstă jucătoare calificată în turul 3 la Wimbledon, în era Open (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Date-Krumm a eliminat-o pe Cadanţu (23 de ani) învingând-o în două seturi, scor 6-4, 7-5.

De la revenirea în competiţii în 2008, la insistenţele soţului său, pilotul german Michael Krumm, după o retragere de mai mulţi ani, sportiva japoneză a stabilit şi câteva recorduri. Între altele, în ianuarie, ea a devenit cea mai în vârstă jucătoare câştigătoare a unui meci la Australian Open.

Precedenta apariţie a jucătoarei japoneze în turul trei la Wimbledon data din 1996.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici