Kostyuk condamnă postarea de la US Open care promovează "pacea rusească"

În urma victoriei obţinute în turul al patrulea în faţa Mariei Timofeeva la Australian Open, ucraineanca Marta Kostyuk a condamnat conţinutul grafic al unei postări de pe reţelele de socializare ale Grand Slam-ului rival, de la US Open.

672 afișări
Imaginea articolului Kostyuk condamnă postarea de la US Open care promovează "pacea rusească"

Kostyuk condamnă postarea de la US Open care promovează "pacea rusească"

Kostyuk a pus capăt parcursului surprinzător al rusoaicei venite din calificări, câştigând cu 6-2, 6-1. Timofeeva, în vârstă de 20 de ani, contabilizase două victorii importante, învingând-o pe fosta campioană Caroline Wozniacki şi pe Beatriz Haddad Maia, cap de serie numărul 10, la debutul său pe tabloul principal de Grand Slam, pentru a ajunge în a doua săptămână.

Kostyuk a jucat şi ea pentru prima dată în a doua săptămână la Melbourne Park. Dar diferenţa de experienţă şi de clasament a fost notabilă, numărul 37 mondial reuşind break-ul în faţa Timofeeei de patru ori.

După meci, Kostyuk şi Timofeeva nu şi-au dat mâna, ceea ce a devenit de acum un lucru obişnuit atunci când jucătorii de tenis din Ucraina se confruntă cu cei din Rusia şi Belarus.

Kostyuk a criticat pe reţelele de socializare turneu rival de Grand Slam, US Open, care a pus steagul rusesc pe o grafică, în dreptul numelui lui Timofeeva. Postarea nu a respectat poziţia WTA, conform căreia sportivii din Rusia şi Belarus au voie să concureze doar ca sportivi neutri, de la declanşarea războiului din Ucraina.

Kostyuk şi-a postat pe platforma X (fostul Twitter) dezaprobarea faţă de postarea US Open, care s-a abătut de la abordarea standard şi i-a condamnat pentru promovarea "păcii ruseşti", după cum se arată în mesajul ei.

Kostyuk este un critic ferm al acţiunilor pro-ruşilor pe fondul războiului în curs, care a început la începutul anului 2022. Şi ea a fost vocală în legătură cu sprijinul limitat acordat ucrainenilor la Australian Open 2024.

La scurt timp după această reacţie indignată, contul de Instagram al US Open a şters postarea şi a pus în schimb fotografia lui Kostyuk după victoria ei din turul patru. Jucătoarea în vârstă de 21 de ani va juca marţi, în sferturile de finală, cu Coco Gauff, a patra favorită.

"Astăzi, după victoria mea în faţa sportivei din ţara agresoare, steagul rusesc a fost publicat pe resursa oficială a unuia dintre cele mai mari turnee de tenis din lume. Lumea sportului continuă să promoveze o ţară criminală şi o ţară care îşi foloseşte sportivii ca parte a propagandei sale.

"Fac apel la reprezentanţii mass-media, la oficiali şi la comunitatea sportivă să nu mai folosească terenul de tenis pentru a promova "pacea rusă". Am adresat în repetate rânduri întrebarea: 'Care este statutul unui atlet neutru? Pentru că, de fapt, acesta nu există".

"Aceşti sportivi au spus în repetate rânduri că toată lumea ştie ce ţări reprezintă. Guvernul lor spune în mod constant că aceştia sunt sportivii lor şi că lumea ştie despre asta. Presa internaţională scrie în publicaţiile sale că aceştia sunt atleţi ruşi şi belaruşi. Mulţi atleţi au steagul lor pe reţelele de socializare.", a fost mesajul complet al ucraineencei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici