Kremlinul consideră că regulile CIO privind participarea echivalează cu o discriminare

Kremlinul a declarat astăzi că criteriile anunţate de Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), menite să permită sportivilor ruşi şi bieloruşi să participe la competiţiile internaţionale, conţin "elemente de tratament discriminatoriu", relatează Reuters.

148 afișări
Imaginea articolului Kremlinul consideră că regulile CIO privind participarea echivalează cu o discriminare

Kremlinul consideră că regulile CIO privind participarea echivalează cu o discriminare

Sportivii din Rusia şi Belarus, aliatul Moscovei, au fost excluşi din competiţii anul trecut din cauza războiului din Ucraina, dar regulile anunţate la sediul CIO de la Lausanne încearcă să permită o revenire treptată în sportul mondial.

Declaraţia vine în contextul în care CIO caută soluţii de a permite sportivilor din Rusia şi Belarus să participe la evenimentele de calificare la Jocurile Olimpice de vară de la Paris, din 2024, precum şi la evenimentul în sine, din vara anului viitor, fiind însă supus unei presiuni acerbe din partea Ucrainei şi a mai multor state care cer interzicerea totală a acestora.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici