Kubica ar putea reveni în F1 peste câteva luni

Polonezul Robert Kubica (Lotus), accidentat grav în timpul unui raliu la începutul anului şi care a suferit cinci intervenţii chirurgicale la mână şi la picior, ar putea reveni în Formula 1, însă mai are nevoie de câteva luni de recuperare, a declarat medicul Riccardo Ceccarelli.

87 afișări
Imaginea articolului Kubica ar putea reveni în F1 peste câteva luni

Kubica ar putea reveni în F1 peste câteva luni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Obiectivul nostru este să-l ajutăm să revină în F1. Leziunile au fost atât de grave că mulţi colegi, specialişti, au exclus o revenire a lui Kubica la volanul unui monopost. Însă, clinic, încet-încet situaţia s-a îmbunătăţit, graţie curajului său şi speranţa că el va reveni în F1 a devenit din ce în ce mai concretă. Însă mai este nevoie de câteva luni de recuperare", a declarat medicul italian Riccardo Ceccarelli, care s-a ocupat de pilotul polonez după gravul accident.

La începutul lunii septembrie, managerul pilotului, italianul Daniele Morelli, a declarat că Robert Kubica ar putea să înceapă să conducă din nou în octombrie. "Considerăm că în octombrie, Robert ar putea să-şi pună din nou casca pentru a arăta ce este stare. Nu putem vorbi direct de Formula 1, însă este important ca Robert să înceapă să conducă. Că este vorba de simulator, de o maşină pe şosea sau pe pistă nu este important. Ceea ce este important este ultimul pas pe care polonezul l-a făcut după o ultimă operaţie efectuată în urmă cu două săptămâni în urma căreia acesta şi-a recuperat mobilitatea normală a mâinii drepte", a declarat Morelli atunci.

Pilotul Robert Kubica a suferit cinci intervenţii chirurgicale, după accidentul produs la un raliu în Italia, la 5 februarie, când a suferit mai multe fracturi la mâna şi piciorul drepte. El a fost operat în ziua accidentului la mână, intervenţie în urma căreia membrul, aproape amputat în accident, a fost revascularizat şi fracturile au fost reduse. În data de 10 februarie a fost operat timp de nouă ore la picior, umăr şi partea posterioară a humerusului. La 21 februarie a fost supus unei a treia intervenţii chirurgicale, care a durat opt ore şi a vizat tot partea posterioară a humerusului drept, iar pe 12 martie a fost operat timp de trei ore la cot. El a petrecut aproape două luni şi jumătate în spital după accident, fiind externat la sfârşitul lunii aprilie. Ultima intervenţie a fost la sfârşitul lunii august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici