Kubica mai rămâne încă două zile la reanimare

Pilotul polonez de Formula 1, Robert Kubica (Lotus Renault), operat pentru a doua oară vineri după accidentul grav de la un raliu din Italia, va rămâne încă două zile la reanimare, a anunţat, luni, conducerea spitalului Santa Corona, care a precizat că starea sportivului este "bună".

13 afișări
Imaginea articolului Kubica mai rămâne încă două zile la reanimare

Kubica mai rămâne încă două zile la reanimare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Starea generală de sănătăte este bună. Kubica va rămâne la terapie intensivă însă două zile pentru un check-up complet şi pentru a evita orice altă problemă înainte de ultima sa operaţie. Starea clinică este destul de mulţumitoare pentru a programa ultima intervenţie chirurgicală, miercuri, la partea posterioară a humerusului", a anunţat spitalul Santa Corona de Pietra Ligure.

Robert Kubica a fost operat timp de şapte ore, la 5 februarie, după accidentul grav suferit la un raliu în Italia. Mâna lui Kubica, parţial secţionată în accident, a fost revascularizată şi fracturile au fost reduse. Chirurgii au mai fost nevoiţi să stopeze o hemoragie internă şi să stabilizeze o fractură de femur drept. Vineri, el a fost operat timp de nouă ore la picior, umăr şi partea anterioară a humerusului drept.

Kubica a suferit mai multe fracturi la braţ, la un picior şi la mâna dreaptă, la raliul Ronde di Andora, în apropiere de Geneva. Accidentul lui Kubica a avut loc la 4,6 kilometri de la plecarea în cursă, în localitatea San Lorenzo, când maşina a ieşit de pe carosabil în plină viteză şi s-a izbit de zidul unei mici biserici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici