Kubica va concura în WRC

Fostul pilot de Formula 1 Robert Kubica va concura în 2014 în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), la volanul unei maşini Ford Fiesta RS, polonezul urmând să fie coechipier la echipa M-Sport cu finlandezul Mirkko Hirvonen, a anunţat team-ul britanic, informează AFP.

53 afișări
Imaginea articolului Kubica va concura în WRC

Robert Kubica (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

După ce a câştigat ediţia 2013 a WRC-2 cu un Citroen DS3 (cinci victorii în şapte etape), Kubica a reuşit să facă pasul în categoria regină a campionatului de raliuri, dar nu pentru constructorul francez. Citroen i-a propus un contract lui Kubica, 29 de ani, dar o incompatibilitate între sponsorul polonezului, grupul petrolier Lotos, şi partenerul echipei, Total, a pus capăt proiectului.

Kubica s-a accidentat grav în ferbuarie 2011, la un raliu, în timp ce era pilot de Formula 1 la Lotus. De atunci, polonezul a fost supus la numeroase operaţii şi a urmat o îndelungată perioadă de refacere pentru a-şi recupera mobilitatea braţului drept.

Totodată, M-Sport l-a reangajat pe Hirvonen, 33 de ani, care a avut două sezoane dezamăgitoare cu Citroen, câştigând doar un raliu din 26 de starturi. Finlandezul fost vicecampion mondial de patru ori, de trei ori la volanul unui Ford, tot la M-Sport, echipă cu care a obţinut 14 dintre cele 15 victorii din palmaresul său.

Al treilea pilot al M-Sport va fi în 2014 britanicul Elfyn Evans, 25 de ani, câştigător al WRC Academy în 2012 şi de asemenea participant în WRC-2 în sezonul recent încheiat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici