Kyren Wilson a reuşit break-ul maxim de 147 de puncte în prima rundă la mondialul de snooker

Kyren Wilson a reuşit un break maxim memorabil de 147 în meciul din primul tur împotriva lui Ryan Day, miercuri, la Campionatul Mondial de la Sheffield, şi a devenit abia al nouălea jucător din istoria competiţiei care reuşeşte această performanţă.

418 afișări
Imaginea articolului Kyren Wilson a reuşit break-ul maxim de 147 de puncte în prima rundă la mondialul de snooker

Englezul Wilson a reuşit să introducă în buzunarul mesei de snooker cele 15 bile roşii, de 15 ori bila neagră şi toate bilele colorate pentru al 13-lea break maxim din istoria competiţiei organizate anual la Teatrul Crucible, din Sheffield.

Dacă break-ul numărului şapte mondial nu va fi egalat la turneul din acest an, el va câştiga un premiu special de 55.000 de lire sterline.

Conform regulamemtului din acest an, se oferă 40.000 de lire sterline pentru un break de 147 şi 15.000 de lire sterline pentru cel mai mare break.

Realizând această performanţă, finalistul mondial din 2020 a devenit, de asemenea, doar al nouălea jucător care a reuşit un maxim la Crucible.

"Sunt absolut entuziasmat. Sunt atât de fericit pentru asta", a spus Wilson, citat de BBC Sports.

"Am spus de mult timp că vreau să las o moştenire - asta este ceva ce copiii mei pot privi din nou şi din nou. A fost pe lista mea de dorinţe.

"Nu există o presiune ca asta. De fapt, am fost puţin distras şi când am coborât pentru ultima bilă roz nu mi-am simţit braţul drept. Asta va rămâne mult timp în memorie".

Australianul Neil Robertson a fost ultimul jucător care a reuşit un break maxim la Crucible, în înfrângerea din turul doi în faţa lui Jack Lisowski, anul trecut.

Wilson, în vârstă de 31 de ani, se alătură unui club exclusivist de jucători care au reuşit un 147 la Crucible, alături de Cliff Thorburn, Jimmy White, Stephen Hendry, Ronnie O'Sullivan, Mark Williams, Ali Carter, John Higgins şi Robertson.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici