La ordinul lui Putin, cel mai bun portar de hochei pe gheaţă al Rusiei a fost arestat pentru dezertare

  • Ivan Fedotov, în vârstă de 25 de ani, a semnat un contract pe un an în valoare de un milion de dolari cu Philadelphia Flyers, echipa americană din NHL.
  • Potrivit lui Putin, asta a însemnat o modalitate de a evita recrutarea.
  • El riscă închisoarea pentru dezertare.
14541 afișări
Imaginea articolului La ordinul lui Putin, cel mai bun portar de hochei pe gheaţă al Rusiei a fost arestat pentru dezertare

Fedotov evoluează pe un club departamental

Poliţiştii au pătruns în casa lui din Sankt Petersburg în haine civile, l-au luat şi l-au urcat într-o maşină blindată, pentru a-l duce la cel mai apropiat birou de recrutare. Apoi, într-o ambulanţă, l-au dus la o clinică.

Îl numesc un dezertor, dar Ivan Fedotov, 25 de ani, este doar cel mai bun portar rus de hochei pe gheaţă. Are o singură vină (presupusă): că a semnat în mai un contract pe un an, cu un salariu de un milion de dolari, cu Philadelphia Flyers, una dintre echipele NHL (National Hockey League), liga profesionistă de hochei americană. Acum, riscă închisoarea.

Joacă pentru echipa Armatei

Născut în Lappeenranta, Finlanda, Fedotov a crescut în Rusia. Joacă în echipa naţională, cu care a câştigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing 2022. În ultimul sezon, a fost ales cel mai bun portar al Ligii Kontinentale de Hochei. Juca la ŢSKA Moscova, care, în Rusia este considerată echipa Armatei (în vechea URSS se numea Armata Roşie). Oficial, Fedotov este considerat soldat şi, prin urmare, potrivit presei ruse, inclusiv agenţiei de presă Tass, ar putea fi acuzat că a ocolit în mod deliberat apelul la arme, Mai mult, procurorul pare convins că sunt necesare dovezi pentru a-l clasifica pe Fedotov drept dezertor.

Peste 50 de ruşi în NHL

Într-un video care circlă pe reţelele de socializare, Ivan apare transferat de la biroul de recrutare la o clinică din apropiere, cu ambulanţa. O femeie, despre se presupune că este mama lui, încearcă să protesteze, dar este împinsă. Potrivit presei ruse, poliţişti în civil s-au prezentat la casa lui Fedotov, la un semn dat de Putin, care ar fi considerat că semnarea portarului cu Philadelphia Flyers este o modalitate de a evita înrolarea.

Între timp, NHL americană observă situaţia cu teamă: peste 50 de jucători ruşi sunt înscrişi în echipe din SUA şi din Canada. Acum câteva zile, Colorado Avalanche a câştigat Cupa Stanley, în finala împotriva Tampa Bay.

În lotul echipei care a triumfat sunt 3 jucători ruşi: Vladislav Kamenev, Valerij Nicuskin şi Nikita Zadorov. Ei, ca şi alţi sportivi ruşi care joacă în NHL, au fost sfătuiţi să nu plece acasă, pentru vacanţele de vară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici