La raliul Red Bull Romaniacs vor participa 17 piloţi români

La cea de-a cincea ediţie a Red Bull Romaniacs vor lua startul 17 piloţi români, dintre cei 210 sportivi din 29 de ţări, au anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, organizatorii competiţiei de motociclism care va începe sâmbătă, la Sibiu.

78 afișări
Imaginea articolului La raliul Red Bull Romaniacs vor participa 17 piloţi români

La raliul Red Bull Romaniacs vor participa 17 piloţi români (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Mă bucură amploarea pe care a luat-o acest sport în România. În 2004, la prima ediţie, am avut doar doi concurenţi români care se luptau să ajungă la finişul competiţiei, iar acum, la ediţia a 5-a, avem la start 17 competitori, prezenţi la toate cele patru clase din acest an - PRO, Expert Single, Expert Team şi Hobby. Cred că vom avea concurenţi români pe podium la clasele Expert Team şi Expert Single. Sper ca tânărul Mani Gyenes să continue şirul bun al rezultatelor din ultima vreme", a declarat Freinademetz.

Pilotul român Emanuel Gyenes, de două ori câştigător al competiţiei de la Sibiu la clasa Expert, este cotat cu cele mai mari şanse la obţinerea unui loc în Top 10 la clasa Pro. Gyenes a concurat anul acesta la Dakar Series Central Europe Rally, unde a terminat pe locul secund la clasa 450 cmc.

"Pentru mine, ediţia 2008 reprezintă cea de a doua la care voi concura în cadrul clasei Pro şi mă aştept să avem un traseu mai greu decât în 2007. Cei care vor veni sâmbătă în centrul Sibiului vor avea parte de un show adevărat, prologul fiind aşa cum s-a dovedit în anii precedenţi cel mai animat moment al Red Bull Romaniacs. Îmi doresc foarte mult să nu mă accidentez pentru a putea ajunge la finalul celei mai dure ediţii de până acum a Red Bull Romaniacs şi sper să obţin o clasare mai bună decât cea din 2007", declară Emanuel Gyenes, concurent clasa Pro.

În afara lui Emanuel Gyenes, la clasa Pro, va lua startul şi Csaki Ferenc.

La clasa Expert Single, România va fi reprezentată de patru piloţi: Romeo Dunca (Motoverde Timişoara), Romeo Duicu, Alex Gârbacea şi Mirel Pandrea, toţi trei membri ai clubului Vectra Racing România.

La clasa Expert Team vor lua startul Aaron Gorog, Ciprian Popescu şi Cristinel Babeş, în timp ce Lucian Neaga, care va concura în locul lui Ilie Tache, accidentat cu câteva zile în urmă, Ştefan Cătălin Mitachescu, Mircea Otto, Alain Chefani Valentin, Sebastian Cosor, Vasile Goşa, Daniel Iordan şi Ciprian Secăreanu vor concura la clasa Hobby.

Ediţia a cincea a raliului Red Bull Romaniacs se va desfăşura anul acesta în perioada 13-17 septembrie. Startul va avea loc sâmbătă, cu prologul programat în centrul oraşului Sibiu, iar în celelalte patru zile de competiţie, concurenţii vor străbate aproximativ 200 de km pe zi în Munţii Carpaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici