La Washington, Ponta a jucat baschet contra lui Ghiţă Mureşan. Premierul a primit un tricou al fostului sportiv - FOTO

Premierul Victor Ponta, aflat în SUA, s-a întâlnit, luni seara, şi cu fostul jucător român de bachet în NBA, Ghiţă Mureşan, împotriva căruia a jucat un meci în sala echipei Washington Wizards şi din partea căruia a primit un tricou purtat de acesta în NBA, care i-a ajuns premierului până la genunchi.

1596 afișări
Imaginea articolului La Washington, Ponta a jucat baschet contra lui Ghiţă Mureşan. Premierul a primit un tricou al fostului sportiv - FOTO

La Washington, Ponta a jucat baschet contra lui Ghiţă Mureşan. Premierul a primit un tricou al fostului sportiv - FOTO

Ponta şi-a amintit de altfel că, în perioada în care juca baschet ca junior la Steaua Bucureşti, l-a mai avut adversar pe Ghiţă, în două meciuri disputate la Mangalia şi la Sibiu, la finele anilor '80.

După meci, Ghiţă Mureşan a aflat că în echipa cu care a jucat împotriva lui Ponta au fost şi jurnalişti şi l-a întrebat pe premier care sunt aceia, premierul răspunzându-i zâmbind: "Cei mici şi răi, dar eu sunt obişnuit cu ei".

La sfârşitul partidei, Ponta i-a făcut cadou lui Ghiţă Mureşan o sacoşă cu produse bio, spunându-i că acestea nu se găsesc în SUA.

"D'astea sigur nu le găseşti în America, d'astea ţi-e dor până vii acasă", i-a spus Ponta lui Mureşan.

Şi Ghiţă Mureşan, cel mai înalt jucător care a evoluat vreodată în NBA, i-a oferit lui Ponta lui cadou, şi anume un tricou cu numărul 77, cel pe care l-a purtat pe când evolua în NBA. Primul-ministru l-a îmbrăcat şi, deşi este o persoană înaltă, tricoul lui Ghiţă i-a ajuns până la genunchi.

S-au făcut poze de grup şi separat, chiar şi unii dintre miniştri care-l însoţesc pe Victor Ponta în SUA ţinând să aibă o amintire foto cu "Big Ghiţă", diferenţa de talie cea mai mare fiind cea dintre fostul baschetbalist şi ministrul Cercetării, Remus Pricopie.

La despărţire, Ghiţă Mureşan a anunţat că va veni în România anul viitor, în august, pentru a se implica, voluntar, în proiecte destinate copiilor care iubesc baschetul.

"Le fac ca să dau ceva înapoi de unde am plecat, la comunitatea de unde am plecat, în special Cluj şi România", a mai spus Ghiţă Mureşan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici