Lance Armstrong nu va colabora cu USADA

Fostul ciclist Lance Armstrong, căruia i-au fost retrase cele şapte titluri din Turul Franţei şi care a fost exclus pe viaţă din sport, nu va colabora cu Agenţia Antidoping Americană (USADA) pentru a-i fi redusă suspendarea, a declarat, miercuri, avocatul sportivului, Tim Herman.

211 afișări
Imaginea articolului Lance Armstrong nu va colabora cu USADA

Lance Armstrong nu va colabora cu USADA (Imagine: AFP - MediafaxFoto)

"Din mai multe motive, Lance Armstrong nu va colabora cu USADA, care demonizează doar anumite persoane. USADA nu are jurisdicţie asupra a 95 la sută dintre ciclişti. Armstrong va răspunde tuturor întrebărilor în interiorul unui tribunal internaţional", a spus Herman.

Uniunea Ciclistă Internaţională a anunţat, în luna octombrie, că i-a retras lui Lance Armstrong cele şapte titluri din Turul Franţei, după un raport al Agenţiei Antidoping Americane (USADA) în care rutierul texan era acuzat de dopaj sistematic. Recent, Armstrong a recunoscut pentru prima oară în public, într-un interviu acordat realizatoarei TV Oprah Winfrey, că a luat produse dopante în timpul carierei sale cicliste, după mai mult de zece ani în care a negat acest lucru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici