Larisa Iordache, ARGINT la individual compus la CM de gimnastică. Aceasta este prima medalie pentru România într-o finală la individual compus după 7 ani

Gimnasta Larisa Iordache a câştigat, vineri, medalia de argint în finală la individual compus, la Campionatul Mondial de la Nanning (China).

1290 afișări
Imaginea articolului Larisa Iordache, ARGINT la individual compus la CM de gimnastică. Aceasta este prima medalie pentru România într-o finală la individual compus după 7 ani

Larisa Iordache, ARGINT la individual compus la CM de gimnastică. Aceasta este prima medalie pentru România într-o finală la individual compus după 7 ani (Imagine: Facebook)

Larisa Iordache a încheiat concursul cu un total de 59,765 puncte, cu care a obţinut medalia de argint, notele sale fiind următoarele: 15,066 la sărituri, 14,866 la paralele, 15,100 la bârnă şi 14,733 la sol.

Larisa Iordache va mai concura şi în finalele de la sol şi bârnă, programate duminică. Ea a adus României prima medalie într-o finală la individual compus după 7 ani.

La rândul său, Ştefania Stănilă s-a clasat pe locul 19 în finala de vineri, cu 53,533 puncte (14,500 la sărituri, 13,600 la sol, 12,733 la paralele şi 12,700 la bârnă).

Medalia de aur la individual compus a fost cucerită de Simone Biles (SUA, 60,231 puncte), iar cea de bronz a revenit gimnastei Kyla Ross (SUA, 58,232 puncte).

Joi, Cristian Băţagă s-a clasat pe locul 19 în finală la individual-compus.

De asemenea, miercuri, echipa feminină s-a clasat pe locul 4 în finala probei, câştigată de SUA, în timp ce echipa masculină a încheiat pe locul 12 în calificări, ratând finala.

La Campionatul Mondial de la Nanning (China), programat între 3 şi 12 octombrie, participă peste 600 de sportivi din 74 de ţări. Competiţia programează finale pe echipe, la individual-compus, dar şi pe aparate, pentru un total de 14 evenimente care vor fi medaliate.

Primele 24 de echipe clasate în calificări, printre care şi cele ale României, s-au calificat la CM din 2015, de la Glasgow, de unde primele opt clasate vor obţine calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016. Echipele clasate pe locurile 9-16 la CM de anul viitor vor participa la o competiţie preolimpică din care primele patru clasate vor obţine "biletele" pentru Rio.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici