Laura Badea Cârlescu a primit titlul de doctor în sport

Fosta campioană olimpică Laura Badea Cârlescu a primit, vineri, titlul de doctor în sport , după ce a obţinut calificativul FB pentru teza de doctorat susţinută public în Amfiteatrul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport - ANEFS Bucureşti.

270 afișări
Imaginea articolului Laura Badea Cârlescu a primit titlul de doctor în sport

Laura Badea Cârlescu a primit titlul de doctor în sport (Imagine: Mediafax Foto)

Titlul lucrării fostei sportive a fost "Contribuţii la clarificarea raportului dintre inteligenţa motrică şi capacitatea de efort în scrima de performanţă", iar conducătorul ştiinţific al acesteia a fost profesorul universitar doctor Adrian Gagea, directorul Centrului de Cercetări Interdisciplinare - ANEFS Bucureşti.

În Amfiteatrul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport au fost prezente aproximativ 100 de persoane, printre care şi preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Octavian Morariu, Secretarul general COSR, Ioan Dobrescu, vicepreşedintele COSR, Ana Pascu, preşedintele Clubului Sportiv Steaua, George Boroi, fosta canotoare, Elisabeta Lipă, fostul campion olimpic la scrimă, Mihai Covaliu, fosta atletă şi membră a Comitetului Executiv al COSR, Gabriela Szabo, fosta gimnastă Andreea Răducanu, fostul antrenor al Laurei Badea, Tudor Petruş, şi fosta atletă Violeta Becklea Szekely.

După aflarea rezultatului, Laura Badea Cârlescu s-a declarat bucuroasă de faptul că a fost susţinută de un număr foarte mare de prieteni. "Am avut emoţii foarte mari. A fost chiar mai greu decât în competiţiile la care am participat în cariera mea. Mă bucur că am fost susţinută de oameni care mi-au arătat că mă iubesc. Chiar dacă a fost foarte greu, prietenii prezenţi aici m-au făcut să trec peste emoţii şi totul a ieşit bie. Am primit foarte multe flori şi abia aştept să îmi decorez casa cu ele. Drumul până aici nu a fost deloc uşor, dar a fost plăcut", a spus fosta sportivă.

Fosta atletă Gabriela Szabo a felicitat-o pe Laura Badea Cârlescu şi a precizat că şi ea a avut emoţii: "Sunt fericită pentru Laura deoarece o cunosc de mult timp. Am avut şi eu emoţii foarte mari. O felicit din tot sufletul".

Fosta gimnastă Andreea Răducanu a afirmat că Laura Badea a devenit un exemplu pentru sportivii români. "Laura este o persoană deosebită şi reprezintă un exemplu pentru toţi sportivii. Pentru mine această prezentare a fost o lecţie, pentru că e posibil ca în viitorul apropiat să-i urmez şi eu exemplul. Îi urez mult succes pe viitor", a spus Andreea Răducanu.

Medaliatul cu bronz la scrimă la Olimpiada de la Beijing, Mihai Covaliu, a afirmat că lucrarea Laurei Badea va deveni cu siguranţă un obiect de studiu pentru antrenorii din acest sport. "O felicit pe Laura pentru realizările ei. Această lucrare va fi cu siguranţă un obiect de studiu pentru antrenorii din România şi nu numai. Nu o vom striga doamna doctor de acum pentru că nu este important titlul unei persoane. Important este ceea ce rămâne în urma ta, iar Laura a lăsat foarte multe în urma sa odată cu această lucrare", a declarat Mihai Covaliu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici