Laure Manaudou, însărcinată, şi-a anunţat retragerea la 26 de ani

Laure Manaudou, prima campioană olimpică a Franţei la nataţie, a confirmat că se retrage din activitate, la 26 de ani, şi a anunţat, miercuri, într-un interviu pentru Canal Plus, că este din nou însărcinată.

225 afișări
Imaginea articolului Laure Manaudou, însărcinată, şi-a anunţat retragerea la 26 de ani

Laure Manaudou (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Mă retrag", a spus Manaudou, campioană olimpică în proba de 400 de metri liber, în 2004, şi triplă campioană mondială. "Aştept un eveniment fericit", a adăugat sportiva care mai are o fetiţă, Manon, al cărei tată este un alt mare înotător francez Frédérick Bousquet.

Laure Manaudou a pus astfel capăt suspansului legat de retragerea sa, apărut în momentul în care înotătoarea a spus în octombrie că se va retrage după Campionatele Europene în bazin scurt de la Chartres, competiţie la care a câştigat ultimul său titlu, în noiembrie.

"Consider că era momentul bun pentru a mă retrage. Am avut şansa de a concura în Franţa, la Campionatele Europene, şansa de a înota în faţa publicului francez", a precizat Manaudou.

Laure Manaudou, cea mai mare înotătoare franceză, a câştigat de trei ori titlul de campioană mondială, la 400 m liber (2005, 2007) şi 200 m liber (2007), şi a obţinut trei medalii olimpice, toate în 2004 (aur la 400 m liber, argint la 800 m liber şi bronz la 100 m spate).

În 12 ani de carieră, ea a câştigat 96 de medalii, a stabilit şapte recorduri mondiale, 15 europene şi 78 ale Franţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici