Laure Manaudou şi-a anunţat retragerea din nataţie

Fosta campioana olimpică franceză Laure Manaudou a anunţat că se retrage din lumea nataţiei, conform unui interviu acordat cotidianului Aujourd'hui en France de vineri.

27 afișări
Imaginea articolului Laure Manaudou şi-a anunţat retragerea din nataţie

Laure Manaudou şi-a anunţat retragerea din nataţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am decis. Mă opresc. Nu a fost o decizie uşoară de luat. Mi-a intrat în cap încetul cu început. Nu a venit aşa pur şi simplu", a declarat Laure Manaudou, în vârstă de 22 de ani.

Devenită campioană olimpică la Atena în 2004, la 17 ani, ea a renunţat, în mai 2007, la antrenorul Philippe Lucas, care a descoperit-o şi sub ordinele căruia a devenit cea mai bună înotătoare franceză din toate timpurile.

Din ianuarie 2009, ea nu a mai participat la competiţii.

"Dorinţa nu a revenit. Am alte centre de interes, alte pasiuni (...) Ştiu doar că, atunci când mă trezesc dimineaţa, nu sunt pregătită să merg să înot", a spus Manaudou.

Afirmând că dorinţa a dispărut când a plecat de la "Philippe Lucas în 2007", Laure Manaudou a precizat că nu mai voia să se antreneze. "Am continuat pentru că exista perspectiva Jocurilor Olimpice de la Beijing. Am realizat mai târziu ce simţeam. Am înţeles în acel moment că mi-am pierdut plăcerea de a înota. Am tot ce mi-am dorit, chiar mai mult decât în visele mele. Am tot timpul să mă gândesc la viitorul meu", a explicat campioana.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici