Laurenţiu Toma, pe locul trei în topul golgheterilor din Liga Campionilor

Laurenţiu Toma, handbalistul echipei HCM Constanţa, va încheia anul 2009 pe locul trei în clasamentul golgheterilor grupelor Ligii Campionilor, fază a competiţiei care se va relua în luna februarie 2010.

52 afișări
Imaginea articolului Laurenţiu Toma, pe locul trei în topul golgheterilor din Liga Campionilor

Laurenţiu Toma, pe locul trei în topul golgheterilor din Liga Campionilor (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

Topul Ligii Campionilor la masculin este condus de Kiril Lzarov (HC Zagreb), cu 49 de goluri, urmat de Rastko Stoijkovici (KS Vive Targi Kielce), cu 43 de reuşite, şi de Laurenţiu Toma, extrema dreaptă de la HCM Constanţa, cu 41 de goluri.

După şase etape jucate în grupa A, HCM Constanţa ocupă locul patru, cu 6 puncte, având programată următoarea dispută în deplasare, cu formaţia franceză Montpellier HB (10 puncte), în 14 februarie 2010.

La feminin, topul celor mai bune marcatoare este condus de Andreja Penezici (Podravka Koprivnica), cu 32 de goluri. Primele două handbaliste române, de la Oltchim Râmnicu Vâlcea, care punctează în acest top sunt interul Cristina Neagu, locul 17, cu 20 de goluri, şi extrema Ramona Maier, locul 28, cu 19 goluri. După patru etape disputate în grupa C, Oltchim este liderul grupei, cu 6 puncte, urmând a relua meciurile în 10 ianuarie 2010, pe teren propriu, cu ibericele de la SD Itxako.

Singura reprezentată a handbalului românesc lider în topurile marcatorilor este interul Melinda Geiger (Ştiinţa HCM Baia Mare), în clasamentul Cupei EHF, cu 41 de goluri marcate în patru partide.

Ştiinţa HCM Baia Mare este calificată în optimile Cupei EHF, în care va juca cu SPR Lublin, în dublă manşă eliminatorie, programată în 6-7 februarie, în deplasare, şi în 13-14 februarie 2010, pe teren propriu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici