Lavinia Miloşovici: Bucuria şi nostalgia sunt la aceeaşi intensitate

Multipla campioană la gimnastică Lavinia Miloşovici a intrat în International Gymnastics Hall of Fame, galeria fostelor glorii mondiale, în cadrul unei ceremonii desfăşurată la Petroleum Club din Oklahoma City (SUA).

645 afișări
Imaginea articolului Lavinia Miloşovici: Bucuria şi nostalgia sunt la aceeaşi intensitate

Lavinia Miloşovici: Bucuria şi nostalgia sunt la aceeaşi intensitate (Imagine: Mediafax Foto)

"Este o zi foarte specială pentru mine, pentru că bucuria şi nostalgia sunt de aceeaşi intensitate. Uneori, când privesc înapoi la acele vremuri, simt că a fost un vis", a declarat multipla campioană Lavinia Miloşovici, citată de publicaţia International Gymnastic Magazine, din conducerea căreia fac parte şi Nadia Comăneci şi soţul ei, Bart Conner.

Cei patru gimnaşi admişi în Hall of Fame, la reuniunea din 14 mai, sunt:

Un alt premiu i-a fost înmânat francezului, Dr. Michel Leglise, pentru munca voluntară depusă în cadrul comisiilor medicale FIG.

De-a lungul timpului, alte 73 de personalităţi, din 19 ţări, au intrat în galeria mondială, printre acestea numărându-se şi Nadia Comăneci (în 1993), Bela Karoly (1997), Ecaterina Szabo (2000), Teodora Ungureanu (2001), Daniela Silivaş (2002), Simona Amânar (2007) şi Octavian Bellu (2009).

Primul membru al IGHF a fost rusoaica Olga Korbut, în 1988.

Lavinia Miloşovici (35 de ani) a debutat în competiţiile oficiale internaţionale în 1991 şi s-a retras din activitatea competiţională după Jocurile Olimpice din 1996. Fosta gimnastă a participat la trei ediţii ale Campionatelor Europene de juniori şi seniori, şapte Campionate Mondiale şi la două editii ale Jocurilor Olimpice, adunând 29 de medalii, din care 13 de aur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici