LeBron James, desemnat MVP-ul sezonului regulat în NBA

Fundaşul echipei Cleveland Cavaliers, LeBron James, a fost desemnat cel mai bun jucător al sezonului regulat 2008-2009 din liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA), trofeu pe care îl primeşte pentru prima dată în carieră, informează AFP.

1 afișare

LeBron James, în vârstă de 24 de ani, este primul jucător al echipei Cleveland Cavaliers care primeşte acest prestigios trofeu. El îi succede în palmares fundaşului echipei Los Angeles Lakers, Kobe Bryant.

"King James" a înregistrat, în cel de-al şaselea său sezon în NBA, o medie de 28,4 puncte, 7,6 recuperări şi 7,2 pase decisive. El a condus echipa Cleveland spre cel mai bun bilanţ de sezon (66 victorii şi 16 înfrângeri) şi a ocupat locul doi în clasamentul celor mai buni fundaşi ai sezonului, după Dwight Howard, de la Orlando Magic.

"Trofeele individuale vin doar atunci când echipa ta are succes. Am câştigat acest trofeu datorită celor 14 coechipieri. Ei au muncit mult pentru asta", a declarat LeBron James, care a primit trofeul în incinta liceului St. Vincent-St. Mary, din Akron (statul Ohio), unde şi-a câştigat numele de "The Chosen One"/"Cel Ales" datorită precocităţii sale.

LeBron James este cel mai tănâr jucător devenit MVP, după Moses Malone în 1979.

El a fost desemnat MVP-ul acestui sezon cu 1.172 de puncte, depăşindu-i pe Kobe Bryant (698) şi Dwyane Wade (680), de la Miami Heat.

Echipa Cleveland Cavaliers va întâlni, marţi, formaţia Atlanta Hawks, în primul meci al semifinalei Conferinţei de Est.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici