Lee Seung-hoon, campion olimpic la patinaj viteză după descalificarea lui Sven Kramer

Sportivul sud-coreean Lee Seung-hoon a devenit, la 21 de ani, campion olimpic în proba de 10.000 de metri la patinaj viteză, marţi, după ce principalul favorit, olandezul Sven Kramer a fost descalificat în urma unei imense greşeli, nerespectarea culoarului.

57 afișări
Imaginea articolului Lee Seung-hoon, campion olimpic la patinaj viteză după descalificarea lui Sven Kramer

Lee Seung-hoon, campion olimpic la patinaj viteză (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Olandezul a realizat cel mai bun timp, cu 12 minute, 54 de secunde şi 50 sutimi, însă a fost descalificat în favoarea lui Lee Seung-hoon (12:58.55).

Rusul Ivan Skobrev a ocupat locul doi, iar olandezul Bob de Jong a fost al treilea.

Kramer a fost sancţionat pentru că a parcurs 6600 de metri pe culoarul de interior în locul celui exterior, în virajul opus sosirii.

"Este o greşeală imensă, care m-a costat foarte scump", a declarat Kramer plângând.

"Nu-mi stă în caracter să dau vina pe altcineva, însă antrenorul Gérard Kemker mi-a strigat să merg pe interior. I-am urmat sfatul, convins că este decizia bună. Însă, după reacţia publicului, mi-am dat seama că nu era ceva în regulă", a menţionat Kramer.

"Am văzut că Sven a făcut o greşeală", a declarat Lee Seung-hoon.

Kramer este triplu campion mondial, deţinător al recordului mondial şi neînvins din 2006 pe această distanţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici