Lehecka îl învinge pe Rublev, prima sa victorie în Top 5, şi îşi asigură locul în semifinalele la Doha

Jiri Lehecka a obţinut joi cea mai importantă victorie din cariera sa în circuitul ATP la Qatar ExxonMobil Open, unde l-a învins pe Andrey Rublev, numărul 5 mondial, cu 4-6, 6-4, 6-3, ajungând în a doua sa semifinală la nivel de turneu ATP.

105 afișări
Imaginea articolului Lehecka îl învinge pe Rublev, prima sa victorie în Top 5, şi îşi asigură locul în semifinalele la Doha

Wikipedia Commons

Cehul în vârstă de 21 de ani a intrat în această confruntare după victorii directe în faţa lui Damir Dzumhur şi Emil Ruusuvuori şi şi-a demonstrat nivelul de încredere printr-o prestaţie cu lovituri puternice împotriva capului de serie numărul 1.

După ce a pierdut primul set, Lehecka a făcut de două ori break, câte unul în setul doi şi trei, suficient pentru a pecetlui victoria după o oră şi 41 de minute, ajungând la 1-1 în confruntările directe împotriva lui Rublev.

"Aceste ultime două luni au fost foarte bune pentru mine", a declarat Lehecka în interviul său de pe teren. "Aşteptam cu nerăbdare să joc aici, la Doha, pe acest frumos teren central, aşa că sunt foarte mulţumit de victorie şi aştept cu nerăbdare ziua de mâine".

Cehul va încerca să avanseze în prima sa finală la nivel de circuit, când îl va înfrunta vineri pe fostul număr 1 mondial Andy Murray sau pe francezul Alexandre Muller, venit din calificări. Lehecka, care a urcat opt poziţii până pe locul 44 în clasamentul ATP Live Rankings, a ajuns anul trecut în semifinale la Rotterdam.

Lehecka şi-a încheiat sezonul 2022 cu prezenţa în finala pentru titlu la Next Gen ATP Finals de la Milano. Jucătorul în vârstă de 21 de ani are acum un record de 11-3 în acest an, cu sfert de finală la Australian Open, unde a obţinut prima sa victorie în Top 10 împotriva lui Felix Auger-Aliassime.

"Am îmbunătăţit totul", a spus Lehecka atunci când a reflectat asupra progresului său. "Mai ales mentalitatea mea pe teren. Am căpătat încredere de la Next Gen şi acum am învăţat cum să o folosesc".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici