Liban şi Palestina au remizat 0-0 în meciul de calificare la Mondial jucat în Emiratele Arabe Unite

Palestina a remizat, joi, 0-0 cu Libanul, într-un meci de calificare la Cupa Mondială disputat fără fani în Emiratele Arabe Unite din cauza conflictului dintre Israel şi Gaza.

122 afișări
Imaginea articolului Liban şi Palestina au remizat 0-0 în meciul de calificare la Mondial jucat în Emiratele Arabe Unite

Liban şi Palestina au remizat 0-0 în meciul de calificare la Mondial jucat în Emiratele Arabe Unite

Meciul fusese programat să se joace la Beirut, dar răspunsul Israelului la atacul comis de Hamas pe 7 octombrie a determinat oficialii să schimbe meciul la Sharjah.

Întreaga echipă palestiniană a purtat tradiţionalele keffiyeh, eşarfe în carouri albe şi negre, înainte de imnurile naţionale, iar înainte de startul meciului s-a ţinut un minut de reculegere pentru cei ucişi în conflict.

Deşi au început antrenamentele oficiale cu doar patru zile în urmă, palestinienii au început bine meciul.

Cu toate acestea, căpitanul Libanului, Hassan Maatouk, a avut prima ocazie după 12 minute, şutul său de la distanţă trecând pe lângă poartă, înainte ca Atta Gaber să răspundă pentru palestinieni în minutul 30 cu o lovitură de cap, care a trecut peste.

Karim Darwich a ratat o ocazie bună pentru Liban la trei minute după începerea reprizei secunde, iar Palestina, clasată pe locul 94 de către FIFA, a avut un şut al lui Tamer Seyam salvat de portarul libanez Moustafa Matar.

Ali Al Haj din Liban a şutat în plasa laterală după 87 de minute, înainte ca Matar să salveze cu piciorul şutul de la distanţă mică al lui Oday Dabbagh în ultimul minut.

Meciurile din această săptămână au marcat începutul celei de-a doua faze a preliminariilor pentru Cupa Mondială extinsă la 48 de echipe din 2026, când Asia va avea opt locuri garantate, plus un posibil al nouălea disponibil prin intermediul unui baraj intercontinental.

Primele două clasate în fiecare dintre cele nouă grupe avansează în faza a treia.

Palestinienii găzduiesc de obicei meciurile pe stadionul Faisal Al-Husseini din Al-Ram, din Cisiordania, dar vor întâlni Australia la 21 noiembrie, în Kuweit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici