Licitaţia pentru construirea stadionului "Ion Moina", câştigată de un consorţiu

Consorţiul format din companiile ACI, Transilvania Construcţii, Grup IV Instalaţii, Con-A, UTCN, Dico&Ţigănaş, Bogart Construct, Das Engeneering a câştigat, marţi, licitaţia organizată de Consiliul Judeţean (CJ) Cluj pentru construirea stadionului "Ion Moina" din Cluj-Napoca.

139 afișări
Imaginea articolului Licitaţia pentru construirea stadionului "Ion Moina", câştigată de un consorţiu

Licitaţia pentru construirea stadionului "Ion Moina", câştigată de un consorţiu (Imagine: Raul Ştef/Mediafax Foto)

Anunţul a fost făcut, marţi, într-o conferinţă de presă, de preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Tişe a precizat că perioada de contestaţie este de zece zile, până în 13 iulie, iar, dacă nu vor fi contestaţii, după această dată se va semna contractul şi lucrările ar putea începe imediat.

"Suntem în cea mai importantă etapă, de începere a construirii stadionului. Am parcurs etapele într-un timp foarte scurt şi sperăm să începem lucrările de construire în 15 iulie", a spus Tişe.

Oferta consorţiului, format, în jurul ACI, din companiile Transilvania Construcţii, Grup IV Instalaţii, Con-A, UTCN, Dico&Ţigănaş, Bogart Construct, Das Engeneering, a fost cea mai mică dintre cele cinci depuse, în valoare de 115.548.400 de lei, fără TVA, finalizarea lucrărilor urmând să aibă loc în termen de 24 de luni.

Tişe a precizat că finanţarea construcţiei va fi asigurată din banii Consiliului Judeţean, al cărui buget permite asigurarea fondurilor.

Pentru acest an, CJ a alocat nouă milioane de euro pentru cheltuielile legate de stadion.

"Dacă ar fi şi resurse alternative, de la Guvern, ar fi mai bine, dar putem asigura finanţarea pe următorii doi ani numai din bugetul CJ. Preţul pentru lucrări este ferm şi nu va fi modificat şi nu luăm în calcul acte adiţionale. Vom verifica la sânge şi pas cu pas calitatea lucrărilor", a spus Tişe.

Potrivit acestuia, pentru nerespectarea termenelor şi a calităţii lucrărilor, se vor aplica penalităţi.

În ceea ce priveşte gazonul, există posibilitatea externalizării întreţinerii acestuia.

După finalizare, stadionul va fi folosit de toate cluburile sportive clujene.

Stadionul va avea o capacitate de 30.596 de locuri, va avea instalaţie de nocturnă şi va respecta standardele FIFA şi UEFA.

Vechiul stadion "Ion Moina" a fost demolat întrucât era construit din anii '60 şi era într-o stare avansată de degradare, fiind impropriu pentru competiţii sportive.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici