Liderii din fotbalul românesc comentează declaraţia preşedintelui CCA

Liderii principalelor cluburi de fotbal din Liga I au comentat, joi, pentru MEDIAFAX, declaraţia preşedintelui Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Gheorghe Constantin, potrivit căreia ar intenţiona să demisioneze din funcţie la sfârşitul acestei ediţii de campionat.

13 afișări
Imaginea articolului Liderii din fotbalul românesc comentează declaraţia preşedintelui CCA

Liderii din fotbalul românesc comentează declaraţia preşedintelui CCA (Imagine: Mediafax Foto)

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat că nu îl interesează acest subiect. "Nu mă interesează, să fie sănătos, treaba lui", a spus Becali.

Principalul acţionar al FC Rapid, George Copos, a declarat că demisia lui Gheorghe Constantin nu rezolvă nimic, şi că problema arbitrajului este directorul general al FRF, Ioan-Angelo Lupescu.

"Demisia domnului Constantin nu rezolvă cu nimic problema arbitrajului din România. Dânsul este un om de onoare, care n-a fost lăsat să muncească. Nu i-a fost dată autoritate şi responsabilitate. Aceste atribuţiuni i-au fost date însă unei persoane din federaţie care nu are nici cea mai mică legătură cu ce se întâmplă la LPF. Problema arbitrajului este Ionuţ Lupescu", a spus Copos.

Întrebat ce părere are despre faptul că Ioan-Angelo Lupescu l-a acuzat că "a legalizat şpaga în arbitraj", George Copos a răspuns: "Lupescu trăieşte pe altă lume, să-l lăsăm în pace".

Finanţatorul grupării FC Vaslui, Adrian Porumboiu, nu a dorit să comenteze faptul că Gheorghe Constantin va renunţa la finalul campionatului.

Preşedintele grupării CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a declarat că funcţia de preşedinte al CCA este mai mult decorativă şi probabil din această cauză va renunţa la finalul campionatului Gheorghe Constantin.

"Funcţia de preşedinte al CCA este mai mult decorativă, probabil de-asta pleacă. Oricine ar veni în fruntea CCA mare lucru nu se schimbă, există acum un lot de arbitri tineri şi fără experienţă. Vom mai avea de suportat doi-trei ani până când vor căpăta experienţă. Oricine ar veni în fruntea CCA nu se va schimba nimic, nu le poate turna cu pâlnia arbitrilor valoare şi experienţă", a spus Mureşan.

Preşedintele grupării Poli Ştiinţa Timişoara, Marian Iancu, a declarat că în perioada în care Comisia Centrală a Arbitrilor, condusă de Gheorghe Constantin, se ocupa de delegările la Liga I, arbitrajele nu erau "scandaloase şi oribile" ca în ultimele etape de campionat.

"Din analiza făcută de mine de-a lungul timpului, delegările au fost mult mai bune făcute în perioda în care CCA şi-a îndeplinit activitatea. Se luau în calcul toate problemele care apăreau la o delegare, plusurile, minusurile, posibilitatea de a fi interesat, dezinteresat, influenţat sau nu un arbitru. Delegările erau mult mai echilibrate. Nu erau atâtea scandaluri şi, de ce să nu recunoaştem, delegările nu erau nici atât de scandaloase, oribile. Nu există etapă fără ca primele 3-4 echipe să nu fie ajutate de prestaţia arbitrilor. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat niciodată", a declarat Iancu.

Întrebat dacă se va găsi un înlocuitor pentru Gheorghe Constantin, având în vedere faptul că delegările arbitrilor la Liga I nu le face preşedintele CCA, ci directorul general al FRF, Ionu Lupescu, Iancu a spus: "Se vor arăta mulţi voluntari care să îşi arate ataşamentul faţă de partidul lor mult-iubit".

Fostul arbitru internaţional Ion Crăciunescu a declarat că Gheorghe Constantin poate renunţa la funcţia de preşedinte al CCA, deoarece conducerea arbitrilor nu se mai află în mâinile Comisiei, ci în cele ale şefilor FRF, Mircea Sandu şi Ionuţ Lupescu.

"Păi ce să facă acolo? Arbitrajul este pe alte mâini. Ce, arbitrajul mai e în mâinile Comisiei? Alţii stabilesc soarta. Nu vedeţi ce petarde de fum dau Sandu şi Lupescu? Ce diversiuni încearcă? Comisia Centrală practic mai există? Comisia Centrală nu mai are putere de decizie în niciun domeniu. Motivele şi le ştie el. Cred că Gheorghe Constantin le-a făcut o viaţă imposibilă pe acolo", a spus Ion Crăciunescu.

El este convins că preşedintele şi directorul general al FRF, Mircea Sandu şi, respectiv, Ionuţ Lupescu, s-au gândit deja la înlocuitori pentru Gheorghe Constantin în funcţia de preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor. "Ei (n.r. - Mircea Sandu şi Ionuţ Lupescu) au câţiva favoriţi. Indiscutabil au nişte favoriţi. La ce este acum, nu ştiu cine ar putea sa vină pentru binele arbitrajului. Probabil dacă ar veni, eu ştiu... Mi-e greu să spun. Am vrut să dau un nume mare din lumea internaţională. Oamenii s-au învăţat acolo şi e greu să-i dea cineva la o parte. Oricine va veni, comanda tot la ei va fi după părerea mea", a mai spus Crăciunescu.

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a declarat că preşedintele CCA, Gheorghe Constantin, care a anunţat că se gândeşte să demisioneze, este "un tip mai moale şi a fost încălecat".

"S-o fi săturat şi el. Oricum, ce treabă mai avea preşedintele CCA, că nu mai avea nicio treabă. El a fost un preşedinte corect, modest. Faţă de Crăciunescu, care era un vulcan, el e un tip modest, care şi-a făcut bine meseria..., a încercat să şi-o facă bine, dar fiind un tip mai moale, a fost încălecat. Se vor găsi şi înlocuitori, dar nu vreau să comentez pentru că nu sunt atribuţiile mele să numesc preşedintele CCA", a spus Dragomir

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Gheorghe Constantin, a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, că se gândeşte serios să renunţe la această funcţie după încheierea acestei ediţii de campionat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici