Lidia Şimon, locul 8 la maratonul de la New York

Atleta Lidia Şimon s-a clasat, duminică, pe locul opt la maratonul de la New York, câştigat la feminin de britanica Paula Radcliffe, iar la masculin de brazilianul Marilson Gomes dos Santos, informează site-ul oficial al competiţiei.

13 afișări
Imaginea articolului Lidia Şimon, locul 8 la maratonul de la New York

Lidia Şimon (dreapta), locul 8 la maratonul de la New York (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Şimon a terminat cursa în două ore, 30 de minute şi 4 secunde.

Paula Radcliffe (2:23:56), deţinătoare a recordului mondial al distanţei, a devenit, la 34 de ani, prima femeie care s-a impus la New York de trei ori.

Dos Santos a câştigat maratonul de la New York pentru a doua oară în trei ani.

 

Campioana olimpică a probei, Constantina Diţă, nu a concurat, perioada ei de recuperare fiind prea scurtă după maratonul de la Chicago, în care s-a clasat pe locul patru, la începutul lunii octombrie.

"Din păcate noi am avut programul competiţional stabilit dinaintea Jocurilor Olimpice de la Beijing, iar Chicago era un punct din acest program, pe care nu puteam să-l sărim", a declarat Valeriu Tomescu, antrenorul sportivei.

Atleta a declarat, de asemenea, că regretă că nu poate să-şi ia revanşa după abandonul înregistrat anul trecut la New York, fiind nerefăcută complet după o accidentare anterioară.

Sâmbată, Constantina Diţă a fost vedeta expoziţiei atletice de la Javits Center, având în program două sesiuni de autografe, organizate de compania Asics, sponsorul său competiţional, şi de revista Running Times, care îi dedică un material amplu în numărul curent.

Zeci de vizitatori şi concurenţi veniţi să-şi ia numerele de concurs distribuite de organizatori, i-au cerut autografe sportivei din România, toti mărturisindu-şi admiraţia pentru performanţa acesteia.

Printre concurentii de la New York se află şi mai mulţi români, fie veniţi special din ţară, fie stabiliţi în America şi Canada. Adrian Grancea, român din Canada, şi Alina O'Conor din Florida, doi dintre concurenţii veniţi să-şi ridice numerele la Javits Center, amândoi aflaţi la prima participare la maratonul newyorkez, s-au declarat uimiţi şi încântaţi de oportunitatea de a sta de vorbă şi a primi încurajări în limba română de la campioana olimpică a probei, înaintea cursei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici