LIGA EUROPA: STEAUA a fost învinsă de AJAX AMSTERDAM, SCOR 2-0, în prima manşă a 16-imilor - FOTO

Echipa Steaua Bucureşti a fost învinsă, joi, în deplasare, cu scorul de 2-0 (1-0), de formaţia olandeză Ajax Amsterdam, în prima manşă a 16-imilor de finală ale Ligii Europa.

4224 afișări
Imaginea articolului LIGA EUROPA: STEAUA a fost învinsă de AJAX AMSTERDAM, SCOR 2-0, în prima manşă a 16-imilor - FOTO

LIGA EUROPA: AJAX Amsterdam - STEAUA (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

 

Golurile au fost marcate de Alderweireld '28 şi Van Rhijn '48.

1-0: Alderweireld a deschis scorul cu o lovitură cu capul din 5 metri, după o centrare a lui Eriksen.

2-0: Van Rhijn a înscris al doilea gol al gazdelor, cu un şut de la aproximativ 10 metri, după un un-doi cu De Jong.

În minutul 40, Sigthorsson a trimis mingea în poarta Stelei, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid.

Componenţa echiplor:

Ajax Amsterdam: Vermeer (Cillessen '46) - Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind - De Jong, Schone, Eriksen - Cuenca (Poulsen '73), Sigthorsson (Boerrigter '82), Fischer. Antrenor: Frank de Boer.

Steaua Bucureşti: Tătăruşanu - Râpă, Gardoş, Chiricheş, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii - Ad. Popa (M. Costea '82), Rusescu (Rocha '70), Chipciu - Nikolici (Tatu '53). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Cartonaşe galbene: Moisander '79 / Latovlevici '34, Bourceanu '35, Pintilii '85, '89.

Cartonaş roşu: Pintilii '89.

Potrivit prosport.ro, cu câteva ore înainte de începerea jocului, patru suporteri stelişti au încercat să introducă torţe pe stadionul echipei Ajax şi au fost arestaţi.

Returul va avea loc în 21 februarie, de la ora 22.05, la Bucureşti. La acest joc, Laurenţiu Reghecampf nu va putea conta pe serviciile lui Bourceanu (suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene) şi Pintilii (suspendat după eliminarea de joi).

LIVE TEXT

Minutul 90: FINAL. Steaua pierde prima manşă a întâlnirii cu Ajax Amsterdam, scor 0-2.

Minutul 89: Pintilii primeşte al doilea cartonaş galben în numai patru minute şi este eliminat.

Minutul 80: Bourceanu trimite din corner, mingea ajunge la Adi Popa, dar acesta şutează direct în braţele portarului.

Minutul 76: Pintilii a pasat pe culoar, Rocha a rămas singur cu portarul, dar este este deposedat.

Minutul 69: Olandezii s-au retras în apărare, însă Steaua nu reuşeşte să pună presiune pe poarta lui Vermeer.

Minutul 61: O nouă ocazie pentru Steaua. Latovlevici centrează in fata portii, dar şutul lui Rusescu este blocat.

Minutul 57: Ocazie pentru Steaua. Adi Popa şutează de la aproximativ 15 metri, însă balonul este respins de portarul Vermeer, iar apoi loveşte bara transversală.

Minutul 49: Olandezii majorează diferenţa pe tabela de marcaj, scor 2-0, după numai patru minute de la reluarea jocului. Van Rhijn este marcatorul golului.

Minutul 46: A început repriza a doua.

Minutul 45: PAUZĂ

Minutul 40: Gol Ajax, dar arbitrii indică poziţie de offside.

Minutul 35: Ocazie uriaşă pentru Steaua. Adi Popa a scăpat singur spre poartă, a centrat paralel cu linia, dar Nikolici mai are nevoie de un metru pentru a împinge mingea în poartă.

Minutul 32: O nouă ocazie pentru Ajax: Sigthorsso primeşte balonul în careu şi trimite spre poartă, Tătăruşanu reuşind să respingă.

Minutul 28: GOL pentru Ajax. Lovitură liberă executată de pe partea dreaptă de Eriksen, mingea ajunge la Alderweireld care trimite cu capul din cinci metri în poarta lui Tătăruşanu.

Minutul 23: Ocazie pentru Steaua. Adi Popa a primit mingea în careu, dar a întârziat să o paseze sau să şuteze şi nici Raul Rusescu nu a putut şuta spre poartă când a primit balonul.

Minutul 21: Olandezii în atac. Râpă gafează, Sigthorsson ajunge în careu, dar Tatarusanu apară.

Minutul 15: Ajax continuă să preseze, Steaua nereuşind să se apropie de poarta adversarilor.

Minutul 7: Ocazie pentru olandezi. Fischer a centrat în faţa porţii apărate de Tătăruşanu, însă niciun coechipier de-al său nu era pe traiectoria balonului.

Minutul 5: Jocul este echilibrat. Chipciu a încercat un şut spre poartă de la aproximativ 8 metri, însă olandezii au respins.

Minutul 1: A început partida. Jucătorii echipei Steaua evoluează cu tricouri pe care este trecut numele fundaţiei jucătorului Mihai Neşu - Mihai Neşu Foundation.

Echipele de start:

Ajax Amsterdam: Vermeer - Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind - Schone, Sigthorsson, Eriksen - Cuenca, De Jong, Fischer. Antrenor: Frank de Boer.

Steaua Bucureşti: Tătăruşanu - Râpă, Gardoş, Chiricheş, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii - Ad. Popa, Rusescu, Chipciu - Nikolici. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Partida a fost arbitrată de o brigadă din Bulgaria, condusă la centru de Stanislav Todorov. El va fi ajutat de asistenţii Nikolai Angelov şi Ivo Kolev, de asistenţii suplimentari Nikolai Iordanov şi Alexander Kostadinov, în timp ce Ivan Valcev va fi arbitru de rezervă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici