Liga I ar putea deveni Superliga, iar Liga a II-a ar putea să se numească Liga Naţională

FRF doreşte să schimbe denumirea Ligii a II-a în Liga Naţională, începând din sezonul viitor, când al doilea eşalon fotbalistic intern va avea o serie de 22 de echipe, fiind posibil ca şi Liga I să devină Superliga, au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, surse de la Casa Fotbalului.

120 afișări
Imaginea articolului Liga I ar putea deveni Superliga, iar Liga a II-a ar putea să se numească Liga Naţională

Liga I ar putea deveni Superliga, iar Liga a II-a ar putea să se numească Liga Naţională (Imagine: Shutterstock)

FRF a depus la OSIM două cereri de înregistrare a mărcilor "Liga Naţională - Produse şi/sau servicii grupate pe clase: organizarea de evenimente sportive în domeniul fotbalului" şi "Liga Regională - Produse şi/sau servicii grupate pe clase: organizarea de evenimente sportive în domeniul fotbalului".

Oficialii Ligii Profesioniste de Fotbal, for care organizează Liga I, nu au înţeles motivul pentru care FRF doreşte înregistrarea mărcii "Liga Naţională", astfel că preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, i-a solicitat omologului său de la Casa Fotbalului, Răzvan Burleanu, introducerea unui punct pe ordinea de zi a Comitetului Executiv de joi, în care preşedintele FRF să explice motivele solicitării de înregistrare a mărcilor menţionate şi modalitatea de exploatare a acestora.

Joi, conducerea FRF a explicat că doreşte schimbarea numelui Ligii a II-a, care acum se dispută cu două serii a câte 14 echipe, în Liga Naţională, din sezonul 2016/2017, când ar urma să fie în eşalonul al doilea o serie cu 22 de echipe.

Apoi, unul dintre membrii Comitetului Executiv al FRF i-a propus preşedintelui LPF, Gino Iorgulescu, ca şi Liga I să îşi schimbe denumirea, în Superliga, propunere ce va fi analizată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici