Lionel Messi a primit Gheata de Aur

Atacantul argentinian al formaţiei FC Barcelona, Lionel Messi, autorul a 50 de goluri în campionat în sezonul 2011-2012, a primit Gheata de Aur, care recompensează cel mai bun marcator din Europa.

316 afișări
Imaginea articolului Lionel Messi a primit Gheata de Aur

Messi a primit Gheata de Aur (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Messi a primit acest trofeu, obţinut prima oară în 2010, de la Luis Suarez, fost jucător al Barcei în anii 50-60, singurul jucător spaniol care a câştigat Balonul de Aur.

La doar 25 de ani, Messi a trecut sâmbătă pragul a 300 de goluri marcate în carieră. Lionel Messi, cu 73 de goluri, se apropie la două goluri de recordul lui Pele, care a înscris 75 de goluri într-un an, 1959, în toate competiţiile.

Recordul absolut este deţinut de germanul Gerd Muller, care în 1972 a marcat 85 goluri pentru Bayern Munchen şi echipa Germaniei de Vest.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici