Lionel Messi, în faţa instanţei: Am avut încredere în tatăl meu şi în avocaţi, m-am concentrat doar pe fotbal

Lionel Messi, cvintuplul câştigător al Balonului de Aur, a dat, joi, explicaţii în faţa instanţei, în procesul în care este acuzat că, împreună cu tatăl său, s-ar fi folosit de societăţi fantomă pentru a păcăli Fiscul în privinţa unor sume de bani provenite din drepturile de imagine, notează AS.

873 afișări
Imaginea articolului Lionel Messi, în faţa instanţei: Am avut încredere în tatăl meu şi în avocaţi, m-am concentrat doar pe fotbal

Lionel Messi, în faţa instanţei: Am avut încredere în tatăl meu şi în avocaţi, m-am concentrat doar pe fotbal

Căpitanul naţionalei Argentinei este bănuit că, împreună cu tatăl său, care îi este impresar, Jorge Horacio Messi, s-ar fi folosit de firme din Belize şi Uruguay pentru a scăpa de plata unor taxe şi impozite pe banii proveniţi din drepturile de imagine, în perioada 2007-2009.

Cei doi sunt urmăriţi în justiţie pentru trei delicte de fraudă fiscală, în valoare totală de 4,16 milioane euro. Avocatul statului, reprezentând interesele Trezoreriei publice, a solicitat 22 de luni şi jumătate de închisoare şi o amendă echivalentă cu o presupusă fraudă. Apărarea pregătită de avocaţii Messi se bazează pe faptul că jucătorul nu a ştiut nimic despre acţiunile tatălui său. "Nu a dedicat niciun minut citirii, studierii şi analizării contractelor şi nu a ştiut nimic despre aranjamentele financiare", se arată în dosarul apărării, potrivit sursei citate.

"Nu mi-am întrebat niciodată tatăl despre aceste probleme cu taxele. Adevărul e că, aşa cum am mai explicat, am avut încredere în tatăl meu şi în avocaţi, nu am avut idee de nimic, m-am concentrat doar asupra fotbalului. Nu am ştiut că era partener şi manager la această companie. Am semnat pentru că el (n.r. tatăl lui) mi-a spus şi am avut încredere în el şi în avocaţi. Tot ce ştiam era că semnam un contract cu sponsori pentru a face reclame, fotografii şi lucruri de genul ăsta. Îmi amintesc că m-am dus la un notar, dar aveam 18 ani când am semnat şi vă daţi seama că eram pe altă lume. Nu îmi amintesc nimic despre asta", a declarat Lionel Messi în faţa instanţei, potrivit publicaţiei iberice AS.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici