Lipă şi Dospinescu candidează pentru preşedinţia FR de Canotaj

Fosta campioană olimpică şi mondială, Elisabeta Lipă, şi actualul preşedinte al federaţiei, Ioan Dospinescu, sunt singurii candidaţi care vor participa la alegerile prezidenţiale ale forului de canotaj ce vor avea loc sâmbătă, la Centrul Olimpic "Sydney 2000" de la Izvorani.

259 afișări
Imaginea articolului Lipă şi Dospinescu candidează pentru preşedinţia FR de Canotaj

Lipă şi Dospinescu candidează pentru preşedinţia FR de Canotaj (Montaj Foto)

Lipă, care ocupă funcţia de vicepreşedinte al federaţiei de canotaj, a fost propusă doar pentru funcţia de preşedinte de către cluburile Dinamo şi CSS 3 Steaua.

Fosta campioană olimpică şi mondială este susţinută în campania ei şi de fostele colege din lotul naţional de canotaj, Doina Ignat şi Viorica Susanu, care vor candida şi ele pentru un loc în Comitetul Executiv al FR Canotaj.

Elisabeta Lipă a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, pentru că nu i-a plăcut ceea ce a văzut în această federaţie în timpul în care a ocupat funcţia de vicepreşedinte.

"Fac sport de atâţia ani de zile, ne cunoaştem dinainte, ca sportivă, şi apoi ca vicepreşedinte în federaţie. M-am hotărât să candidez şi la îndemnul lor, pentru că au zis că e momentul să schimbăm. De asemenea, vreau să candidez pentru că, în decursul a patru ani, nu mi-a plăcut ce este în federaţie. Nu mai avem bază, nu avem juniori şi nu investim în ei", a declarat Lipă.

"Acum trei ani de zile aveam cinci medalii la juniori, iar acum am ajuns să nu avem niciuna. E frumos să vezi federaţia de canotaj o dată la patru ani încununată de succese şi toţi aşteptăm să vină consacratele, ca să nu zic babele. Noi n-am făcut nimic în aceşti ani ca să creştem juniori. Aveam baza asigurată, dar de acum, cât timp o vom mai avea?", a spus fosta campioană olimpică şi mondială la canotaj.

Fosta canotoare a precizat că după ce a discutat cu reprezentanţii mai multor cluburi din ţară, a ajuns la concluzia că aceştia îşi doresc o schimbare în conducerea federaţiei. Lipă a ridicat şi problema sponsorizării arătănd că doreşte să se implice direct în acest proces.

Actualul preşedinte al Federaţiei Române de Canotaj, Ioan Dospinescu, a afirmat, pentru agenţia MEDIAFAX, că este de acord cu o schimbare la acest for, însă doreşte ca în funcţiile de conducere să vină oameni care se pricep în administraţia sportivă. 

Adunarea Generală a Federaţiei Române de Canotaj, în cadrul căreia vor avea loc alegerile pentru funcţia de preşedinte, se va desfăşura sâmbătă, de la ora 11.00, la Centrul Olimpic "Sydney 2000" de la Izvorani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici