Liverpool a câştigat Campionatul Mondial al Cluburilor, al doilea trofeu din acest sezon, după Supercupa Europei

Liverpool a câştigat Campionatul Mondial al Cluburilor. Echipa antrenată de Jurgen Klopp s-a impus cu 1-0 în finală, în faţa brazilienilor de la Flamengo.

1441 afișări
Imaginea articolului Liverpool a câştigat Campionatul Mondial al Cluburilor, al doilea trofeu din acest sezon, după Supercupa Europei

Sursa FOTO: Twitter @hadirahmann

Liverpool şi-a trecut astfel în cont al doilea trofeu din acest sezon, după Supercupa Europei. Liderul din Premier League a început greu finala şi şi-a pus greu jocul la punct. În prima repriză nu a reuşit să aibă ocazii importante de gol. Nu a finalizat cu şut pe poartă vreo fază, dar prestaţia a început să arate mai bine în repriza secundă.

Liverpool putea să dea lovitura pe finalul meciului. Sadio Mane a fost faultat, arbitrul acordase la prima vedere penalty, dar în urma analizei VAR, decizia a fost anulată. În cele din urmă, diferenţa s-a făcut în reprizele adiţionale. Sadio Mane şi Roberto Firmino au fost actorii de la faza golului. Mane a driblat un adversar, l-a lăsat singur cu portarul pe colegul său, care l-a învins după un dribling scurt pe Diego Alves. Reuşita a venit în minutul 99 şi i-a adus lui Liverpool al doilea trofeu din acest sezon, după Supercupa Europei.

Echipele de start:
Liverpool: Alisson – Arnold, van Dijk, Gomez, Robertson – Keita, Henderson, Chamberlain – Salah, Firmino, Mane
Antrenor: Jurgen Klopp

Flamengo: Alves – Rafinha, Caio, Mari, Luis – De Arrascaeta – Arao, Gerson – Ribeiro, Gabriel, Henrique
Antrenor: Jorge Jesus

În finala mică de la Campionatul Mondial al Cluburilor, Monterrey (Mexic) a câştigat la penalty-uri disputa cu Al-Hilal (Arabia Saudită). Învingătoarea a fost decisă la penalty-uri, după 2-2 în timpul regulamentar.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici