Lleyton Hewitt revine după retragere. Va juca în proba de dublu a turneului de tenis de la Wimbledon

Tenismenul australian Lleyton Hewitt, fost număr 1 mondial, va reveni după retragerea din circuit şi va juca în proba de dublu a turneului de tenis de la Wimbledon, a anunţat luni site-ul oficial al ATP. În vârstă de 35 de ani, Hewitt a primit o invitaţie din partea organizatorilor.

146 afișări
Imaginea articolului Lleyton Hewitt revine după retragere. Va juca în proba de dublu a turneului de tenis de la Wimbledon

Lleyton Hewitt revine după retragere. Va juca în proba de dublu a turneului de tenis de la Wimbledon

Lleyton Hewitt şi-a anunţat retragerea din activitate la începutul anului, după turneul de Mare Şlem al Australiei. Pe 21 ianuarie, Hewitt a pierdut în turul 2 la Melbourne, în faţa spaniolului David Ferrer, scor 6-2, 6-4, 6-4.

Hewitt, cu o carieră de 18 ani în circuit, a câştigat turneul pe iarbă de la Wimbledon în 2002 şi va face pereche în acest an la All England Club cu australianul Jordan Thompson (22 de ani, locul 91 în clasamentul mondial la simplu). Thompson a intrat în top 100 ATP abia luna trecută şi va debuta la Wimbledon.

Lleyton este căpitanul de Cupa Davis al Australiei şi a mai jucat un meci după ce şi-a anunţat retragerea, tot la dublu, alături de John Peers, în confruntarea Australia-SUA din Grupa Mondială a Cupei Davis, în martie. Australienii au pierdut la mare luptă, în cinci seturi, împotriva gemenilor Bryan.

Pe lângă participarea în proba de dublu la Wimbledon, Lleyton Hewitt va fi şi comentator al competiţiei pentru BBC. Oricum, din postura de căpitan al echipei australiene de Cupa Davis, Hewitt ar fi fost prezent la Wimbledon pentru a-i susţine şi sfătui pe reprezentanţii Australiei, Nick Kyrgios, Bernard Tomic, John Millman şi Jordan Thompson.

Turneul de Mare Şlem de la Wimbledon va avea loc în perioada 27 iunie-10 iulie şi este dotat cu premii totale de aproape 17 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici