Lotul echipei naţionale de fotbal a Rusiei, care a participat la CM 2014, anchetat pentru DOPAJ

Întreg lotul echipei naţionale de fotbal a Rusiei, care a participat la Campionatul Mondial din 2014, face obiectul unei investigaţii sub suspiciunea de dopaj, scrie publicaţia engleză Daily Mail.

200 afișări
Imaginea articolului Lotul echipei naţionale de fotbal a Rusiei, care a participat la CM 2014, anchetat pentru DOPAJ

Lotul echipei naţionale de fotbal a Rusiei, care a participat la CM 2014, anchetat pentru dopaj

"Este un scandal care ruşinează lumea fotbalului şi pune în pericol cel mai spectacolus show sportiv din lume", notează jurnaliştii englezi. Cei 23 de fotbalişti care au reprezentat Rusia la mondialul din Brazilia, plus alţi 11 fotbalişti apar pe o listă cu peste 1000 de "persoane de interes" ce fac obiectul unui nou scandal uriaş de dopaj.

Cinci dintre fotbaliştii Rusiei prezenţi la CM 2014 au făcut parte şi din lotul formaţiei care a participat la Cupa Confederaţiilor, în această lună. Este vorba de Maksim Kanunnikov, Denis Glushakov, Igor Akinfeev, Aleksandr Samedov şi Yuri Zhirkov.

"Este pentru prima dată când suspiciunile ce acoperiseră restul sportului din Rusia se extind asupra fotbalului, iar dezvăluirile ridică acum întrebarea dacă Rusia este potrivită să organizeze turneul (n.r. CM 2018)", scriu englezii. Conform sursei citate, pe masa FIFA se află în acest moment un dosar cu probe şi informaţii privind jucătorii, iar un purtător de cuvânt al forului internaţional a confirmat investigaţia.

Daily Mail prezintă şi poziţia lui Dick Pound, un fost preşedinte la Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA), care spune că a venit momentul ca FIFA să se aplece asupra unei probleme pe care a negat-o ani la rând.

"Este o responsabilitate imens[ pentru FIFA să ajungă la o concluzie în acest caz înainte de startul Cupei Mondiale. Este obligatoriu să anunţe ce paşi vor face, ce descoperă şi să ia orice decizie necesară pentru a proteja integritatea sportului. Chiar şi în cazul unei organizaţii cu o credibilitate redusă, cum e cazul FIFA, dacă eşti un oficial cu funcţie înaltă nu îţi poţi dori să faci parte dintr-o instituţie care ignoră astfel de cazuri.

Dopajul în fotbal a fost negat instituţional anni la rând. Am văzut prea multe prezentări FIFA venind direct din domeniul fantasticului, precizând că ei nu au o problemă. Trebuie să ia acest caz în serios!", spune fostul conducător WADA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici