Lotul feminin de judo: 11 antrenamente pe săptămână pentru Jocurile Olimpice

Sportivele din lotul feminin de judo al României calificate la Jocurile Olimpice de la Londra au programate câte 11 antrenamente pe săptămână, în cantonamentul de la Poiana Braşov, pe care îl vor încheia în 26 iunie.

214 afișări
Imaginea articolului Lotul feminin de judo: 11 antrenamente pe săptămână pentru Jocurile Olimpice

Lotul feminin de judo: 11 antrenamente pe săptămână pentru Jocurile Olimpice (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

"Am început procesul de modelare a sportivelor pentru JO de la Londra, astfel încât fiecare sportivă să aibă ziua ei de vârf la fel cum vor intra în competiţie. Avem 11 antrenamente pe săptămână, în care executăm şi exerciţii de forţă sau alergare uşoară. Ultima parte a pregătirii o vom susţine la Cluj şi vom trece de la antrenamentele pe volum la cele pe intensitate, vom lucra pe viteză şi sper ca forma sportivă de la Jocurile Olimpice să se suprapună cu zilele de studiu", a declarat antrenorul Florin Berceanu, miercuri, citat de site-ul CS Universitatea Cluj.

Sportivele vor ajunge la Cluj în 26 iunie şi se vor pregăti până în 25 iulie pe plan local, atunci când este programată plecarea la Londra.

La feminin, România va fi reprezentată de Alina Dumitru (cat. 48 kilograme), Andreea Chiţu (52 kg), Corina Căprioriu (57 kg), iar la masculin, de Dan Fâşie (66 kg), Daniel Brata (minus 100 kg) şi Vlăduţ Simionescu (plus 100 kg).

Competiţia de judo la Jocurile Olimpice de la Londra se va desfăşura între 28 iulie şi 3 august. Alina Dumitru este campioană olimpică en-titre la categoria 48 de kilograme, ediţia de la Londra fiind ultima la care va participa, ea luând decizia de a-şi încheia cariera.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici