LPF a anunţat echipa ideală a străinilor din Liga 1, în sezonul 2016-2017

Liga Profesionistă de Fotbal a stabilit, pe baza datelor statistice, echipa ideală a fotbaliştilor străini care au evoluat în sezonul recent încheiat al Ligii 1, informează site-ul lpf.ro.

232 afișări
Imaginea articolului LPF a anunţat echipa ideală a străinilor din Liga 1, în sezonul 2016-2017

LPF a anunţat echipa ideală a străinilor din Liga 1, în sezonul 2016-2017

Iată cum arată formaţia perfectă a străinilor din ediţia 2016-2017 a Ligii 1 Orange, precum şi scurtele argumente în favoarea titularilor, făcute de site-ul LPF:

Portar:

Nicolai Calancea (CS Universitatea/30 ani/32 jocuri) - A închis perfect poarta în momentele dificile, dând astfel încredere echipei. A fost unul dintre cele mai bune transferuri reuşite de olteni.

Fundaşi:

Romera Navaro (Dinamo/29 ani/32 jocuri) - Un fundaş experimentat, care s-a impus rapid în tricoul "alb-roşilor", devenind titular incontestabil pe toată durata sezonului. Un gol, o pasă de gol şi două penalty-uri obţinute.

Kevin Boli (Viitorul/25 ani/33 jocuri) - A fost stâlpul apărării dobrogenilor. Pe lângă evoluţiile foarte bune din defensivă, s-a dovedit a fi periculos şi în atac, în special la fazele fixe. A marcat de 3 ori, a oferit un assist şi a scos un penalty.

Jasmin Trtovac (Gaz Metan/30 ani/39 jocuri) - Apărătorul Gazului s-a aflat pe teren în 39 dintre cele 40 de jocuri disputate de Gaz Metan în ediţia 2016/2017. Un fundaş puternic, imbatabil în duelurile aeriene. Şi-a trecut de două ori numele pe tabelă.

Marko Momcilovic (FCSB/30 ani/32 jocuri) - Două goluri, două pase decisive, două penalty-uri obţinute şi şase prezenţe în echipa etapei, cifre excelente care fac din Momcilovic cel mai bun fundaş stânga din Liga 1. Un jucător care depune mult suflet în fiecare meci.

Mijlocaşi

Filipe Nascimento (CFR Cluj/22 ani/25 jocuri) - A fost jucătorul care a luminat jocul clujenilor în multe momente. A marcat de 6 ori, a pasat de 4 ori decisiv şi a scos două penalty-uri.

Hristo Zlatinski (CS Universitatea/32 ani/35 jocuri) - Experienţa bulgarului s-a văzut în multe momente dificile, când s-a comportat ca un lider. 6 goluri şi 6 pase decisive în 35 de meciuri.

Fernando Boldrin (Astra/FCSB/28 ani/33 jocuri) - Unul dintre cei mai buni stângaci din Liga 1 Orange. A marcat de 9 ori şi a oferit 4 pase decisive, reuşitele sale fiind determinante în clasarea "roş-albaştrilor" pe un loc de UCL.

Eric de Oliveira (Gaz Metan/31 ani/34 jocuri) - A fost şi în 2016/2017 jucătorul care a cules aplauze dn tribune graţie driblingurilor sale şi execuţiilor spectaculoase. 6 goluri şi 10 pase decisive.

Atacanţi

Harlem Gnohere (Dinamo/FCSB/29 ani/28 jocuri) - A marcat de 10 ori şi a oferit 4 pase decisive. O forţă a naturii în duelurile fizice, aspect care i-a pus la grea încercare pe fundaşii adverşi.

Adam Nemec (Dinamo/31 ani/28 jocuri) - Un atacant de careu letal în faţa porţii. A marcat de 11 ori, 7 dintre reuşite fiind izbutite în 2017, când a pus decisiv umărul la revenirea lui Dinamo pe podium după 8 sezoane.

*Au fost incluşi numai jucătorii care au evoluat în ambele faze ale competiţiei, sezonul regulat şi play-off/out.

118 străini au evoluat în ediţia 2016/2017 a Ligii 1 Orange, acesta fiind cel mai mic număr înregistrat în ultimele 10 sezoane.

Dinamo a fost echipa care a utilizat cei mai mulţi astfel de jucători, 16, gruparea bucureşteană fiind urmată de CS U Craiova 15, Astra - 14, CFR Cluj - 12, FCSB, Gaz Metan, CSM Poli Iaşi - 10, ASA, Pandurii - 9, FC Botoşani - 6, Viitorul, Poli Timişoara - 5, Concordia - 4 şi FC Voluntari - 3.

Dintre cele 36 de ţări din care au provenit străinii cu minute în ediţia 2016/2017, cei mai mulţi au reprezentat Croaţia (15), Brazilia (13) şi Portugalia (9).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici