LPF doreşte revocarea corpului de observatori şi organizarea unui nou examen

Conducerea Ligii Profesioniste de Fotbal va propune în cadrul Adunării Generale extraordinare din 20 ianuarie revocarea corpului actual de observatori şi organizarea unui nou examen pentru alcătuirea altui lot format din 27 de persoane.

105 afișări
Imaginea articolului LPF doreşte revocarea corpului de observatori şi organizarea unui nou examen

LPF doreşte revocarea corpului de observatori şi organizarea unui nou examen (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

LPF îşi motivează decizia într-un comunicat de presă publicat, miercuri, pe site-ul oficial, în care menţionează că "îşi propune promovarea unui mediu fotbalistic integru, încurajând valorile şi spiritul de fair-play prin impunerea unor standarde profesionale şi de conduită şi prin asigurarea unor proceduri transparente de ocupare a funcţiilor de observator de joc".

Conform site-ului citat, data şi ora examenului pentru persoanele care doresc să obţină statutul de observator vor fi stabilite în cadrul Adunării Generale. "În cadrul Adunarii Generale extraordinare din 20 ianuarie 2014 se va propune revocarea corpului actual de observatori şi stabilirea unei proceduri obiective şi transparente pentru alcătuirea unui nou corp de observatori ce va fi format din 27 de persoane. În măsura în care locurile în corpul de observatori nu vor fi ocupate după primul examen se va susţine un nou examen. În măsura în care locurile în corpul de observatori nu vor fi ocupate nici după al doilea examen, corpul de observatori va rămâne format din observatori care au trecut testul. Pentru corpul de observatori rezultat se va asigura o delegare la 3 etape, cu condiţia să fie ocupate toate cele 27 de locuri scoase la concurs", se precizează în comunicat.

LPF precizează că observatorul de joc de nivel A care are o relaţie de rudenie de gradul I – III, afaceri directe sau indirecte cu finanţatori sau angajaţi ai cluburilor de Liga I nu va fi delegat la meciurile la care participă gruparea respectivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici