LPF nu a sancţionat Dinamo pentru torţele din meciul cu Rapid

Comisia de Disciplină a LPF nu a sancţionat în niciun fel gruparea FC Dinamo pentru torţele aprinse de fani în timpul derbiului cu Rapid, întrucât gruparea din Şoseaua Ştefan cel Mare a avut "aprobare pentru un spectacol pirotehnic", a declarat pentru MEDIAFAX, preşedintele forului, Ion Neagu.

18 afișări
Imaginea articolului LPF nu a sancţionat Dinamo pentru torţele din meciul cu Rapid

LPF nu a sancţionat Dinamo pentru torţe (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Observatorul jocului, Ion Turculeanu, nu a specificat nimic în raport legat de scandările şi bannerele rasiste ale galeriei dinamoviste, iar Comisia de Disciplină nu a putut judeca speţa.

"Nu s-a dat nicio sancţiune pentru că gruparea Dinamo a avut aprobare de la o firmă specializată pentru un spectacol pirotehnic. Într-o adresă pe care am primit-o se menţionează doar că două artificii au căzut lângă gard, pe pistă, dar nu au fost aruncate intenţionat. În rapoartele observatorului nu s-a menţionat nimic despre scandări sau bannere cu mesaje rasiste", a declarat Ion Neagu.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Marius Militaru, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, că 21 de suporteri ai echipelor Dinamo şi Rapid au fost trimişi la poliţie la finalul derbiului de duminică pentru folosire de materiale pirotehnice în stadion.

"După terminarea partidei au fost depistaţi şi trimişi la secţia de poliţie încă 21 de suporteri care au folosit materiale pirotehnice pe parcursul meciului: 14 au fost de la Dinamo şi 7 din galeria Rapidului. Şi înaintea meciului au fost opriţi alţi 5 suporteri rapidişti care încercau să introducă în stadion materiale pirotehnice. Toţi cei 26 de suporteri au intrat sub incidenţa legii 4 şi a fost demarată procedura întocmirii actelor premergătoare urmării penale", a declarat Militaru.

În timpul derbiului Dinamo-Rapid, scor 1-1, din cadrul etapei a XIII-a a Ligii I, suporterii echipei gazdă au aprins mai multe torţe, în timp ce în galeria giuleşteană au fost aprinse mai multe fumigene.

De asemenea, Militaru a precizat că gruparea FC Dinamo va fi amendată pentru că suporterii formaţiei au afişat bannere ce conţineau mesaje cu caracter rasist în timpul derbiului cu Rapid.

"Înainte de începerea fiecărui meci, firma de pază împreună cu observatorul şi reprezentanţii clubului gazdă trebuie să citească toate mesajele de pe bannerele care intră pe stadion. Acum, aceste bannere nu au fost controlate şi nu se ştie de ce. Nu le-au prezentat, nu ştim de ce, dar clubul va fi sancţionat cu amendă pentru afişarea bannerelor cu mesaje cu caracter rasist", a declarat Militaru, pentru MEDIAFAX.

Nici FC Timişoara nu a fost sancţionată de Comisia de Disciplină pentru torţele aprinse de suporteri la partida cu Steaua, din cadrul etapei a XII-a, întrucât a prezentat un raport suplimentar, prin care s-a specificat că galeria a avut aprobare pentru un spectacol pirotehnic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici