Lucescu: Israelul este o echipă în creştere, dar are şi probleme de concentrare

Selecţionerul echipei naţionale a României, Răzvan Lucescu, a declarat, marţi, la Timişoara, într-o conferinţă de presă, că selecţionata Israelului este "în creştere", dar a precizat faptul că are şi unele probleme de concentrare.

13 afișări
Imaginea articolului Lucescu: Israelul este o echipă în creştere, dar are şi probleme de concentrare

Lucescu: Israelul este o echipă în creştere, dar are şi probleme de concentrare (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Este continuarea unui drum început în 6 iunie 2009, în meciul cu Lituania, primul al meu pe banca naţionalei României. Aceste jocuri sunt importante, urmărim anumite aspecte şi în mod special victoria. Avem nevoie de un rezultat bun pentru că acestea ne dau încredere, ne dau curaj şi entuziasm şi ne duc pe un val al victoriilor. O echipă care pierde în astfel de meciuri poate intra într-o criză de rezultate, iar încrederea îi scade considerabil. Israelul este o echipă în creştere, iar acest lucru se poate vedea din ultimele trei meciuri împotriva României", a spus Lucescu într-o conferinţă de presă susţinută la Hotel Reghina Blue din Timişoara.

Selecţionerul a afirmat că îşi doreşte ca echipa naţională să evolueze la Timişoara şi într-un meci oficial: "Aştept să văd modul în care vom fi primiţi şi aici. Este importantă reacţia publicului la un meci al naţionalei, pentru că urmează alte partide importante în care vom avea mare nevoie de suporteri. Personal îmi doresc să revenim la Timişoara".

Lucescu a precizat că orice jucător poate reintra în circuitul echipei naţionale dacă are evoluţii constante la echipa de club.

"De această dată sunt mai mulţi jucători din Liga I pentru că asta este situaţia. Afară avem destul de puţini jucători, iar dintre aceştia foarte mulţi sunt accidentaţi. Vreau să subliniez absenţele lui Chivu şi Răzvan Raţ. Ar mai fi fost în atenţia noastră şi Radu Ştefan, care a început să aibă o constantă la Lazio. Cociş reintrând într-un circuit de pregătire constantă poate intra în vederile echipei naţionale. La fel s-a întâmplat şi cu Tamaş care a plecat din ţară şi a avut evoluţii constante. Am demonstrat astfel că orice jucător util, care se sacrifică, poate veni la echipa naţională", a mai spus Lucescu.

Referitor la mijlocaşul echipei FC Midtylland, George Florescu, convocat în premieră la echipa naţională, Lucescu a spus că este un jucător cu spirit de echipă: "Florescu este genul de jucător cu spirit de echipă care poate fi important la selecţionata României. Voi începe în poartă cu Pantilimon, pentru că el a evoluat şi în ultimele două jocuri, iar evoluţiile sale remarcabile îmi dau foarte mare încredere. Tătăruşanu este şi el unul dintre jucătorii urmăriţi de echipa naţională însă nu un singur joc îl poate aduce la echipa naţională, iar acest lucru este valabil pentru orice fotbalist".

Meciul amical dintre reprezentativele României şi Israelului va avea loc, miercuri, de la ora 20.45, pe stadionul "Dan Păltinişanu" din Timişoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici