Lucescu: Nu mă deranjează că Sandu s-a gândit la un alt nume. Olăroiu merită să fie selecţioner

Răzvan Lucescu a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că nu este deranjat de faptul că preşedintele FRF, Mircea Sandu, s-a gândit deja la un alt antrenor al echipei naţionale, precizând că în cazul în care va fi ales Cosmin Olăroiu acesta merită să fie selecţioner.

97 afișări
Imaginea articolului Lucescu: Nu mă deranjează că Sandu s-a gândit la un alt nume. Olăroiu merită să fie selecţioner

Lucescu: Nu mă deranjează că Sandu s-a gândit la un alt nume. Olăroiu merită să fie selecţioner (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Orice preşedinte de club sau de federaţie trebuie să caute variante în anumite situaţii. Nu mă deranjează că s-a gândit deja la un alt nume. Dacă va fi Olăroiu, atunci merită cu prisosinţă. A făcut multe pentru fotbalul românesc, a demonstrat că este un antrenor foarte bun. Este logic ca Olăroiu să fie luat în calcul, dar mai e un meci pe 3 iunie şi abia după aceea putem vorbi de un alt antrenor sau despre echipa naţională cu acelaşi antrenor", a adăugat Lucescu.

Tehnicianul a menţionat că în cazul unui eşec în partida cu Bosnia-Herţegovina va părăsi conducerea tehnică a primei reprezentative, iar în locul său va veni un tehnician care va avea timp la dispoziţie pentru pregătirea viitoarelor campanii.

"Meciul cu Bosnia este decisiv pentru echipa naţională. Dacă nu vom câştiga, şansele de calificare nu vor mai fi, dar dacă vom învinge, vom avea şanse mari. Acum nu pot să iau nicio decizie. În situaţia în care nu câştigăm, nu mai avem şanse, iar eu trebuie să plec şi va veni un alt antrenor, iar acesta va avea timp să pregătească următoarele campanii. Totuşi, convocările au fost făcute şi pentru meciurile cu Brazilia şi Paraguay. Concentrarea mea este în special pe meciul cu Bosnia", a spus Lucescu.

Selecţionerul a negat informaţiile potrivit cărora nu va pe sta bancă la meciul cu Bosnia-Herţegovina.

"Niciodată n-am zis că e un complot împotriva mea. E un moment dificil prin care trece fotbalul românesc, iar asta se vede prin tot ceea ce se întâmplă, dar tocmai asta poate reprezenta o motivaţie în plus pentru a câştiga meciul cu Bosnia, pentru a ne rearanja în această grupă. Nu mă interesează polemicile, fotbalul românesc a suferit foarte mult din această cauză. Niciodată nu m-am gândit să nu fiu pe bancă la meciul cu Bosnia. Cred că toate aceste fantezii pe care le aveţi ar trebui să le lăsaţi deoparte. Nu pot răspunde la întrebarea ce voi face după 3 iunie. Scandalurile sunt de foarte mult timp, au fost foarte agresive la adresa jucătorilor. Pe unii i-a afectat, iar alţii s-au obişnuit. Nu este ceva ieşit din comun această situaţie", a explicat Lucescu.

Răzvan Lucescu se aşteaptă la o atmosferă frumoasă la meciul cu Bosnia-Herţegovina, care va avea loc pe Stadionul Giuleşti - Valentin Stănescu.

"Sunt sigur că Giuleştiul va crea o atmosferă extraordinară, care ne va împinge de la spate şi care va une presiune pe jucătorii Bosniei. Mizez pe dorinţa de revanşă a jucătorilor pentru ce au păţit în acest an, aici mă refer la un Marica, un Tamaş şi chiar un Adi Mutu. Mizez şi pe cei care au terminat sus campionatul, jucătorii de la Oţelul, Timişoara şi Vaslui. Am avut în vedere şi câţiva jucători de la Rapid, dar din păcate s-au accidentat. Acum că jucăm pe Giuleşti, nu înseamnă că ar fi trebuit să avem jucători numai de la Rapid", a completat Lucescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici